Áradás: lezárják a Móricz Zsigmond rakparti utat

Győr+ Illusztráció: O. Jakócs Péter
2024.06.02. 16:56

A Duna és a Rába folyók vízgyűjtő területein lehullott nagy mennyiségű csapadék hatására árhullám érkezik hazánk területére.

Ezzel összefüggésben Győrben a Rába és Mosoni-Duna folyók vízszintje óránként 2-4 cm-t emelkedik és a Vízügyi Főigazgatóság adatközlése szerint várhatóan vasárnapról hétfőre virradó éjszaka (06.03.) a Mosoni-Duna vízszintje eléri a Móricz Zsigmond alsó rakparti út szintjét a Kossuth-híd alatt a Rábai vízmérce szerinti 430 cm magasságot. Az előrejelzés szerint akár 530 cm vízmagasságra is számítani lehet!

Az érkező árhullám miatt 2024. június 02-án, vasárnap este 23 órakor a Móricz Zsigmond alsó rakparti utat lezárják a forgalom elől, minden gépjármű számára a Széchenyi-híd, Jedlik-híd lesz a terelőút!

A helyi autóbuszjáratok hétfőn üzemkezdettől a Rónay Jácint út – Kossuth-híd – Móricz Zsigmond alsó rakparti út útvonal helyett a Széchenyi-hídon át közlekednek.

Az útlezárás során a Móricz Zsigmond alsó rakparti úton lévő parkoló egyelőre használható marad, a lezárása a későbbi árhullám szintjéről függ.

A Kossuth-hídon csak a gyalogosok, kerékpárosok és a Káptalandombra autóval behajtók közlekedhetnek, az átmenő autósforgalom elől a híd zárva marad az árhullám levonulásáig.

Aki autóval a Kossuth-hidat szokta használni, holnap hajnaltól a Jedlik, vagy a Széchenyi-hidat használja – áll a Győr Megyei Jogú Város Útkezelő Szervezetének közleményében.

Képünk illusztráció.

Kapcsolódó témák: #áradás | #forgalomterelés | #Győr | #terelés |