Anna ezer arca

Fotó: O. Jakócs Péter
P. Csapucha Adrienn
2022.09.25. 19:33

Markó-Valenytik Annát nem kell bemutatnunk az olvasóinknak és azoknak, akik rendszeresen követik a Győr+ Média környezetvédelmi magazinját, melynek főszereplője Kuka Berci mellett a partnerét is megszemélyesítő győri bábszínésznő. Annának ezer arca van, legutóbb az egyik kereskedelmi televízió tehetségkutatójában próbálta ki magát, ahol azonnal négy karakter bőrébe bújt bele. Ráadásul egyszerre…

Hirdetés

Beköszöntött az ősz és vele együtt a show-műsorok széles választéka a kereskedelmi televíziók kínálatában. Az egyik ilyen hétvégi tehetségkutató a Sztárban sztár leszek!, melyben ismert előadók dalait próbálják meg a leghitelesebben bemutatni a versenyzők úgy, hogy az adott karakter egyénisége is így vagy úgy, de megjelenjen a színpadon. A négy mentor előtt nemrégiben Markó-Valenytik Anna is feltűnt, nem is akármilyen produkcióval, egy úgynevezett medley-vel azaz egyveleggel készült. Bábszínészként négy maszk adta jelmezét a művésznek, így Cher, Jennifer Lopez, Michael Jackson és az egyedi hangú Toni Watson zenéiből is kaphattak ízelítőt a stúdióban jelen lévők és a tévénézők. A 2019-ben Junior Príma-díjjal is kitüntetett tehetség először mindenkit meghökkentett, majd az első sokk után jött az elsöprő siker.

Anna nem először jelentkezett a műsorba, a második évadban már szerette volna megcsillogtatni tudását, ám a koronavírus-járvány keresztülhúzta számításait, később pedig édesanyává vált, ám most a harmadik évadban ismét jött a kínálkozó lehetőség, mellyel ezúttal élni is tudott. „Bevallom, először csak egy bohóckodásnak tartottam, aztán rájöttem, hogy borzasztóan nehéz feladat. Szeretem a kihívásokat, szeretem feszegetni a határaimat. Közben pedig sokszor gondolom azt is magamról, hogy bárcsak egyszer értenék úgy valamihez igazán, amiben nagyon profi lehetek. Nyitott vagyok, szerteágazó az érdeklődésem, így a bábszakma abszolút nagy ajándék az életemben, hiszen rengeteg technikát, játékosságot, sokszínűséget feltételez” – kezdte beszélgetésünket a győri művész.

Sokat készült a tévés produkcióra, tovább is jutott az első fordulóból, azt azonban egyelőre nem árulhatta el, mi lesz a sorsa a sorozat folytatásában. Mikor azonban arról kérdeztem, hogy a jövőt illetően gondolkozik-e egy önálló lemez, esetleg egy gyermekeknek szóló album készítésében, így felelt: „Nyomon követem azt, hogy melyek az aktuális trendek, de attól, hogy valaki színházi ember, még nem feltétlenül jó zenésznek, így nekem is többet kellene tanulnom és zenész körökben mozognom, hogy ilyenbe bele merjek vágni. A gyerekalbum más kérdés, a tervek már megvannak ezzel kapcsolatban, és az is, hogy ki lenne a dalszerző és dalszövegíró. Azt biztos, hogy teret kapna benne a hangi sokszínűség, de most még a 15 hónapos kisfiamra fókuszálok, és közben izgatottan tekintek a jövő kihívásaira – zárta a magyar Sandra Bullock-ként is emlegetett Anna.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr | #Kultúra | #szórakozás | #televízió |