Negyedik alkalommal fognak össze

Angyalok a belvárosban

Fotó: Győr+ Archív
Földvári Gabriella
2020.11.25. 15:14

Idén is megrendezi az „Angyalok a belvárosban” adománygyűjtő kampányát a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány. A részletekről online sajtótájékoztatón számoltak be szerdán.

Adventben már negyedik alkalommal fognak össze a belvárosi üzletek üzemeltetői, hogy segítsenek a hátrányos helyzetű diákoknak.

A kampányhoz csatlakozó boltosok gyűjtő „perselyeket” helyeznek el üzleteikben, amelyekbe a vásárlók bedobhatják adományaikat. A kereskedők pedig megköszönve a támogatást, egy angyalka figurával ajándékozhatja meg a vásárlót.

„A mostani járványhelyzetben minden eddiginél nagyobb szükség van az összefogásra, a kereskedők pedig élen járnak a társadalmi felelősségvállalásban – hangsúlyozta Obertolné Horváth Tímea, a Győri Bevásárló Utcák Alapítvány elnöke.

Az adományokat idén is megyei középfokú oktatási intézmények hátrányos helyzetű tanulóinak megsegítésére gyűjtik. Az intézmények pályázhattak, az odaítélésről az alapítvány kuratóriuma döntött.

Most azok a vállalkozások, vállalkozók segítenek, akik a járványhelyzetben maguk is rászorulnak a támogatásra – erre hívta fel a figyelmet az alapítványt alapító Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Pintér-Péntek Imre.

A perselyekben összegyűlt pénzt nagylelkű támogatók kiegészítik, ennek köszönhetően idén öt iskola, tizenkét diákját segítik hozzá a hatékony tanuláshoz, a középiskolai éveket lezáró méltó ballagáshoz, valamint támogatják étkezésüket, ruházkodásukat, lakhatásukat.

A kiválasztott intézmények vezetői köszönetet mondtak a példaértékű összefogásért, amelyet a járványhelyzetben is megtesznek a belvárosi kereskedők. Úgy vélik, jó helyre kerülnek az adományok, hiszen a támogatást elnyert fiatalok hasznos tagjai lesznek a régiónak az ipar, a kereskedelem területén.

Televíziós szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #adomány | #Győr | #ünnep |