Széchenyi-egyetem

Amerikai egyetemmel közösen képeznek üzleti vezetőket

Fotó: Széchenyi-egyetem
Győr+
2021.08.05. 15:03

Újra lehetőség nyílt jelentkezni a Széchenyi István Egyetem amerikai University of Rhode Island (URI) egyetemmel indított kettős, angol nyelvű, online MBA-képzésére, amelynek végén a hallgatók mindkét intézmény oklevelét megkapják. A pályázatok beadási határideje 2021. augusztus 23.

Azonnal használható tudást ad a Széchenyi István Egyetem új MBA-képzése. Nagyon jó, hogy a programban az elméleti tananyag mellett sok a gyakorlati példa és feladat, és gyorsan kiderül, mit hogyan lehet használni, minek hol van értéke” – nyilatkozta az angol nyelvű, négy féléves Master of Business Administration (MBA) képzésről a tavalyi első évfolyam egyik résztvevője, Balogh Attila, a T-Systems Magyarország Zrt. korábbi értékesítési vezérigazgató-helyettese.

Szabari Dóra, az MVM Csoport projektvezetője pedig azért érzi szerencsésnek magát, hogy felvételt nyert a Széchenyi-egyetem programjába, mert mint mondta, az amerikai kurzusnak köszönhetően újfajta, jelenleg hazánkban még kevésbé ismert szemléletmódot sajátít el és hasznosít munkája során. „Összességében ebben az MBA-képzésben olyan potenciált látok, amivel ma megalapozhatom későbbi karrierutam nagyobb ívű fejlődését” – mutatott rá Szabari Dóra.

A világban mintegy 15 ezer MBA-képzés fut, amelyek csupán öt százaléka rendelkezik a legmagasabb, AACSB-akkreditációval, köztük a miénk. A minősítő intézmény garantálja, az általa elismert felsőoktatási programokon kizárólag a világ legjobban képzett üzleti vezetői szerezhetnek oklevelet. A képzésen az URI oktatóitól amerikai üzletvezetési ismereteket tanulhatnak a résztvevők. Az itt végzők kettős diplomát kapnak: a Széchenyi István Egyetemét és a University of Rhode Islandét. Nálunk Executive MBA menedzser-szakközgazdász végzettséget, míg ezzel együttesen Amerikában MBA mesterfokozatú oklevelet vehetnek át a hallgatók” – tájékoztatott dr. Lukács Eszter, a Széchenyi István Egyetem oktatási rektorhelyettese.

Hozzátette: az MBA-program specialitása még, hogy olyan BA/BSc alapdiplomával rendelkezők jelentkezését várja, akik vállalat- vagy intézményvezetési ambíciókkal rendelkeznek, és karrierútjukat ezzel a világszínvonalú kettős képzéssel kívánják lerövidíteni, ranglétrán való előrelépésüket lényegesen felgyorsítani.

A Széchenyi István Egyetem a felvételizők és az elsőéves MBA-hallgatók számára most új lehetőségként tapasztalatcserét, illetve erre megfelelő fórumot is biztosít a végzős hallgatók bevonásával.

A programba felvételt nyert legjobb 10 magyar, vagy külföldön élő magyar nemzetiségű hallgató ösztöndíj-támogatásban részesül, melynek összege a teljes önköltséget fedezheti. A támogatással a hazai felsőoktatás világszínvonalra emeléséhez kíván hozzájárulni az egyetem. Pályázni augusztus 23-ig a felveteli.sze.hu honlapon lehet.

A Széchenyi István Egyetem nemzetköziesítésének folyamata dinamikus ütemben, töretlenül halad előre. Ezt jól jelzi, hogy a felvételizők a 2018–2019-es tanévben még csupán hét, a mostani tanévben pedig már több mint 35 angol nyelvű képzési program közül választhattak az alap-, a mester-, a doktori és a posztgraduális képzésben.

Kapcsolódó témák: #Széchenyi István Egyetem |