Hirdetés
Marcalváros

Állagmegóvás és graffitimentesítés az aluljáróban

Fotó: Marcali Gábor
Szabó Csilla
2020.06.17. 15:40

Megszépült a Marcalváros két részét összekötő aluljáró, eltávolították a graffitiket, lemosták a falakat, a vízelvezetők és a festmények tisztítása mellett a szükséges javításokat is elvégezték a győri Útkezelő Szervezet munkatársai.

Hirdetés

Rózsavölgyi László, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, a biztonságos üzemeltetéshez a legfontosabb a folyamatos állagmegóvási munkák elvégzése minden évben. Idén közel 20 millió forintot költenek a tisztításra és javításra. Nagyon sok ember használja a két városrészt összekötő föld alatti folyosót, nagy figyelmet kell fordítani a gyalogos és kerékpáros közlekedés biztonságossá tételére.

Borsi Róbert, a terület másik képviselője hozzátette, az elmúlt hónapokban a lakossági jelzéseket is figyelembe véve gyűjtötték össze az elvégzendő feladatokat. A szép városképhez a területek tisztán tartása mellett az itt lakók és a területen áthaladók fegyelmezettsége is hozzájárul.

Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő kiemelte, a két városrészben 20 ezer ember él, rengetegen kelnek át naponta az aluljárón. A tisztább, zöldebb Magyarország és a legtisztább város mint követendő cél eléréséhez a most felújított és megszépült föld alatti folyosó is egy kis lépés, de a környéken lakóknak fontos a komfortérzetük jobbításában.

A győri Útkezelő Szervezet vezetője, Prédl Antal beszélt arról, 1994-ben kötötték össze Marcalváros két részét, 2012-ben antigraffiti bevonatú festést kaptak a falak, amelyet most magas nyomással mostak le, és a környező iskolák diákjai által nyolc éve készített festményeket is portalanították. A vízelvezető rendszer, a világítás karbantartását elvégezték, és a lépcsőket, az óratorony bádogrészeit is javították a graffitik eltávolítása mellett.

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri önkormányzat | #közlekedés |
Hirdetés