Hirdetés
Közösségi élet

Alkoholt nem árulnak, csak lelki fröccsöt!

Fotó: Marcali Gábor
Ficsór Dávid
2021.05.20. 12:14

Közösségi Kávézó nyílt Adyvárosban a Kodály Zoltán utca 2/C szám alatt található tízemeletes földszintjén. A kezdeményezés a győri Család- és Gyermekjóléti Központ nevéhez fűződik és az önkormányzat támogatásával valósulhatott meg hat millió forintból.

Hirdetés

„Alkoholt nem árulunk, csak lelki fröccsöt!” – mondta a csütörtöki megnyitón Rákosi-Tóth Rita. A Család- és Gyermekjóléti Központ igazgatója úgy fogalmazott, a Közösségi Kávézó célja a prevenció.

„Hétköznapokon 10 és 18 óra között tartunk nyitva, ide bárki bejöhet beszélgetni egyet egy finom kávé mellett, amiért mindenki annyit fizet, amennyit szeretne” – utalt az intézményvezető a becsületkasszára.

Hirdetés

A megnyitón részt vett Radnóti Ákos is, aki nem csak alpolgármester, de a körzet önkormányzati képviselője is: „Nagyon örülök, hogy egy újabb fejlesztésről számolhatunk be Adyvárosban, ráadásul egy olyan kezdeményezésről van szó, ami elsősorban az itteni közösséget szolgálja”.

A városvezető hozzátette, az elmúlt időszakban igyekezett mindent elkövetni azért, hogy a városrész minél szebb legyen. Ennek szellemében a kávézó és környéke is sokat fejlődött, hiszen az egykoron elhanyagolt területen most már padok állnak, parkosított rész övezi, így akár a szabad ég alatt is van lehetősége kikapcsolódni az embereknek.

A Közösségi Kávézó nem csak a mindennapi találkozások helyszínéül szolgál mostantól, programokkal is készülnek a Család- és Gyermekjóléti Központ szakemberei: barkácsműhely, bútorfelújítás, játékfigura-készítő workshop is színesíti a közösségi tér kínálatát.

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #családtámogatás | #Győr+ TV | #közösség |
likeold
a fb oldalunkat