Aláírták a kétéves bérmegállapodást az Audinál

Győr+ Fotó: ahfsz.hu
2024.04.19. 20:14

Pénteken aláírták a következő két évre szóló bérmegállapodást a győri Audinál. A bérajánlat 2024. április 1. és 2026. március 31. közötti időszakra szól.

A dokumentumot Háromi László, a szakszervezet elnöke, Fekete Róbert György, a szakszervezet gazdasági elnökhelyettese, Michael Breme, a vállalat igazgatóságának elnöke, Németh Kinga, az igazgatóság személyzetért és szervezetért felelős tagja,, valamint Schäffer János, az AUDI HUNGARIA AHEAD Kft. ügyvezetője látta el kézjegyével.

„Szakszervezetünk elnökségének január 22-i megalakulása után rövid időn belül kellett a lehető legjobb bérmegállapodást megkötnünk. Úgy gondoljuk, hogy ez sikerült és munkatársaink tisztességes alapbérnövekedését fókuszban tartva a munkáltató versenyképességének megőrzésére is erős alapot teremtettünk. Feladatból azonban maradt bőven. Most azért dolgozunk tovább, hogy tagjainknak tett ígéreteinket betartsuk és tisztességesen, transzparensen működő, erős szakszervezet alapjait teremtsük meg, amely képes a megfelelő válaszokat megtalálni az autóipar átalakulásának kihívásaira – mondta el Háromi László.

„Nagyon örülök, hogy az elmúlt hetek intenzív munkája során együtt, közös eredményt értünk el. Meggyőződésem, hogy megállapodásunkkal tervezhetőséget teremtettünk munkatársaink és a vállalat számára. Emellett a szakszervezettel közösen meghatároztuk azokat a feladatokat, melyeken a következő két évben együtt kell dolgoznunk” – mondta Németh Kinga az aláírást követően.

„Csak közösen, a partnerség szellemében tudunk megbirkózni az autóipar átalakulásának kihívásaival. Ezért most fontosabb, mint valaha, hogy fenntartsuk és tovább erősítsük az Audi Hungaria versenyképességét. Ma ehhez közösen, erős alapokat fektettünk le, ami a jövőnk alakításának egyik sikertényezője” – hangsúlyozta Michael Breme.

Minden munkavállaló személyre szóló tájékoztatást kap az új, 2024. április 1-jétől érvényes alapbéréről.

Forrás: ahfsz.hu

Kapcsolódó témák: #AHFSZ | #Audi Hungaria | #bérmegállapodás | #Győr |