Hirdetés
Helyi fejlesztés

Akadálymentesre cserélik a régi járdát a Tihanyin

Fotó: O. Jakócs Péter
Ficsór Dávid
2021.03.24. 14:12

Megkezdődött a Tihanyi Árpád út 67-69. szám előtti járdaszakasz felújítása. A felület egyidős a lakóteleppel, többek között ezért is vált időszerűvé a burkolat cseréje. A fejlesztés során arra is figyelnek a szakemberek, hogy a korszerűtlen lépcsős megoldást, a magas szegélyeket egyenes, akadálymentes járdára cseréljék. A felújítás Dr. Szálasy László önkormányzati képviselő képviselői keretéből, mintegy 7,5 millió forintból valósul meg.

Hirdetés

„Folyamatosan tartom a kapcsolatot a körzetemben élőkkel. E-mailben, telefonon, vagy a közösségi médiában jelzik azokat a nehézségeket, gondokat, amik megoldásra szorulnak. Ezzel a problémával is megkerestek, és az Útkezelő Szervezettel való egyeztetést követően a napokban el is kezdtük a munkálatokat” – mondta a Győr Plusznak a képviselő.

Fotó: O. Jakócs Péter

A kórház, a rendelőintézet, az iskolák, óvodák, bölcsődék közelsége miatt ez az itt található gyalogos tengely egyik fő csapásiránya. Győr Város Útkezelő Szervezetének szóvivője elmondta, a felújítást az alapoktól kezdik, először mintegy 160 tonnányi törmeléket szállítanak el a helyszínről. Ezt követően akadálymentesítve, megfelelő szegélyekkel, murvás betonalapra közel 80 tonnányi aszfaltot terítenek a szakemberek.

Fotó: O. Jakócs Péter

Máthé-Tóth Péter hozzátette, 80 méteres szakaszon, a Kassák Lajos utca egy részén is megújul a járda. A fejlesztés szomszédságában tilos a megállás a munkálatok ideje alatt. Ezt táblák is jelzik. Itt Adyvárosban az elmúlt időszakban fontos fejlesztések zajlottak és zajlanak jelenleg is. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fekete Iskola teljes felújítása folyamatban van.

Fotó: O. Jakócs Péter

„Szeretnénk továbbra is az itt lakók türelmét és megértését kérni a munkálatok ideje alatt, hiszen ezek a fejlesztések azért készülnek, hogy a körzetben élők számára segítséget nyújtsanak” – hangsúlyozta Kara Ákos, aki azt is elmondta, sok pozitív visszajelzés érkezik a nemrégiben átadott Tihanyi kerékpárúttal kapcsolatban. Az országgyűlési képviselő hozzátette, azon dolgoznak az önkormányzati képviselőkkel, hogy tovább fejlődjön a város.

Tv-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+TV | #helyi fejlesztés |
Hirdetés