Uszodafejlesztés

Akadálymentesen úszhatnak a mozgáskorlátozottak

Fotó: Marcali Gábor
Kárpát Zsolt
2021.06.09. 15:57

„Mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy Győr a mozgáskorlátozottak számára is élhető legyen” - mondta Dr. Dézsi Csaba András Győr polgármestere az Aqua Sportközpontban, ahol egy olyan berendezést adott át, ami megkönnyíti a mozgáskorlátozottak medencébe jutását. Az Aqua Sportközpontban már csak ez az egyetlen láncszem hiányzott ahhoz, hogy az egész létesítmény teljesen akadálymentessé váljon.

Ezzel a berendezéssel könnyen a medence megfelelő helyére fordíthatja az úszómester a mozgáskorlátozottat. Ezután egy elektronikus hidraulika segítségével kényelmesen és biztonságosan szállhat vízre az úszni vágyó.
Fontos, hogy Győr a mozgáskorlátozottak számára is élhető legyen, emelte ki Győr polgármestere.

„Patkás Tamást felkértem a múlt évben parasport nagykövetnek, ami azt jelenti , hogy operatív munkát végez. Felhívja a figyelmünket arra, milyen területen kell segíteni a mozgáskorlátozottakat. A most átadott berendezés pont egy ilyen eszköz, amire már nagy szükség volt.” Patkás Tamás nem véletlenül lett parasport nagykövet, élete az úszás , most is egy ausztriai versenyre készül. A hétköznapjai során arra is figyel, hogy milyen eszközökkel, beruházásokkal lehetne megkönnyíteni a mozgáskorlátozottak dolgát.

„Sokan megkeresnek a problémákkal és azt tapasztaltam, hogy a beemelő szerkezetre is volt igény. Nagyon örülök, hogy sikerült ennek az eszköznek beszerzése.”

„Ez az emelő berendezés két millió forintba került és volt az egyetlen hiányzó láncszem, így az Aqua Sportcentrum teljesen akadálymentes.”.- emelte ki Hajtó Péter a Győr Projekt Kft. üzemeltetési és kulturális igazgatója.

Az eseményen elhangzott, Győrben fontos, hogy az új beruházások már teljesen akadálymentesek legyenek.

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri önkormányzat | #úszás |