Agresszív férfitől vették el a kést a városrendészek

Havassy Anna Katalin Fotó: Városrendészet Győr
2023.05.13. 20:53

Ijesztő perceket éltek át az Árkád környékén lévők május 13-án dél környékén: egy agresszíven viselkedő ittas férfihez kellett a Városrendészet Győr segítségét kérni, akik jobbkor nem is érkezhettek volna, hiszen a garázdánál egy kés is volt…

A Városrendészet Győr ügyeletére 12 óra 35 perckor futott be a hívás, mely szerint egy hölgy már tárcsázta a 112-őt is, ugyanis a Vas Gereben utcában található dohánybolt előtt egy agresszív, feltehetően ittas férfi inzultálja a boltba be- és onnan kilépőket. Sokuknak az útját állja, hangoskodik, s állítólag kés is van nála, magatartása fenyegető.  

A helyszínre Szollinger Péter és Frauhammer Tamás városrendész ért oda a leghamarabb. Akkora már 15-20 fős tömeg verődött össze a bevásárlóközpontnál és mindannyian a kavicsos parkoló felé néztek.

„Kérdezni sem kellett őket, rögtön mondták, hogy az agresszív férfi fekete-sárga felsőben van, vélhetően ittas és folyamatosan zaklatta a dohánybolt előtt elhaladó embereket, vagy azokat, akik szerettek volna bemenni az üzletbe” – mondta a Győr+ Média érdeklődésére Szollinger Péter rendész, majd így folytatta: „Elmondták azt is, hogy több ízben a dohánybolt ajtaját is megrugdalta. A férfit mi a Vas Gereben utca – Galántai út kereszteződése melletti járdaszakaszon láttuk meg. A zebrán kezdett átmenni épp, s a pirosnál álló autók felé rúgott. A dohánybolt és a bevásárlóközpont ellőtt állók nem mertek odamenni hozzá, ami ebben az esetben teljesen érthető volt…”

Szollinger és Frauhammer rendészek az elmondottak és a saját maguk által is tapasztaltak szerint intézkedés alá kívánták vonni az agresszív férfit, mivel az a törvény szerint a garázdaság bűncselekményét követte el. Közben további városrendészek is megérkeztek a helyszínre, Varga Tamás, Nagy Kristóf, Kovács Ervin és Nagy László személyében. Kellett is az erősítés, hiszen a férfire az intézkedés megkezdése nem hatott éppen nyugtatóan…

„Kollégám felszólította a férfit, hogy a farzsebében lévő kést adja át nekünk. Én ekkor már mögé léptem és kivettem a zsebéből a 18-20 centiméter pengehosszúságú konyhakést és átadtam kollégáimnak megőrzésre. Beigazolódott, ami a bejelentésben is elhangzott: az agresszív személynél valóban volt tehát kés, s olyan helyen, ahonnan bármikor előránthatta volna, s nagyon súlyos sérüléseket okozhatott volna vele…” – elevenítette fel a történteket Szollinger Péter, majd azzal folytatta, hogy a férfi a neki feltett kérdésekre kitérő válaszokat adott, az együttműködésre nem volt hajlandó.

„Többször is mondta, hogy nem érdekli ez az egész, elmegy innen. Sőt, miután megfogtam a vállát, ki akarta vonni magát az intézkedés alól. Egyébként nem volt előttem ismeretlen az illető: egy hajléktalanról van szó, akinek a fizikuma kiváló, az életvitele ellenére is. Ezeket a körülményeket figyelembe véve a bilincselés mellett döntöttem. Ám továbbra is ellenállt, ezért a bilincselést testi kényszer előzte meg, ebben rendész kollégáim is segítettek. A férfi mindvégig ellenállt, tiltakozott, de kollégáimmal összefogva sikerült megbilincselni. Egyébként elfogatóparancs is volt érvényben ellene, mint később megtudtuk…”

A rendészek az intézkedésről értesítették a rendőrséget, akik szintén a helyszínre vonultak és átvették a megbilincselt férfit. Szollinger rendész a konyhakést is átadta a rendőröknek, majd kollégáival egyetemben a továbbiakban a helyszínt biztosították és megnyugtatták az ijedt csoportosulást. A rendőrök az agresszív, de a városrendészeknek köszönhetően ártalmatlanított és megbilincselt férfit további intézkedésre a Győri Rendőrkapitányságon állították elő.

„Büszke vagyok a kollégáimra, hogy ilyen remekül oldották meg ezt az intézkedést mondta a Győr+ Média megkeresésére Miletics Mór, a Városrendészet Győr szakmai igazgatója, aki így folytatta:

„Gyorsan, nagy létszámmal érkeztünk meg a helyszínre, szakszerűen és jogszerűen intézkedtünk. Sokan nem is gondolják, hogy egy ittas és feldühödött személyben mennyire képes dolgozni az adrenalin és milyen erőket kell mozgósítani a megfékezésére. Örülök, hogy senkinek nem esett bántódása és hogy ismét segíthettünk, hiszen mi a győriek biztonságáért dolgozunk minden egyes nap minden percében! Kollégáimnak még egyszer köszönöm a hibátlan intézkedést!” – zárta a szakmai igazgató.

Fotók: Városrendészet Győr

Kapcsolódó témák: #112 | #közbiztonság | #rendőrség | #Városrendészet |