Adyvárosi fejlesztéseket jártak be a képviselők

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.02.03. 12:19

Jó ütemben készül az adyvárosi parkolólemez és a parkfejlesztés is. Ezt mondták a Győr+ Médiának az országgyűlési és az önkormányzati képviselő pénteken. Kara Ákos, a beruházás kezdeményezője és dr. Szálasy László, akinek körzetét szintén érinti a két és félmilliárd forint értékű fejlesztés közösen járták be a Kuopio parkot és környékét. A beruházás keretében nem csak parkolólemez épül, de a Kodály Zoltán és a Földes Gábor utcákban is új parkolóhelyeket alakítottak ki, sőt a park eddig elhanyagoltabb részét is modernizálják. Az adyvárosi projekt a tervek szerint nyárra készül el.

Hiába a szakadó hó, majd később a havas eső, Adyvárosban pénteken is ment a munka. A városrész fejlesztéseit járta be az országgyűlési és az önkormányzati képviselő. Kara Ákos és dr. Szálasy László a Fekete Iskolában is jártak, ahol máris mérhető a korábbi energetikai fejlesztés pozitív hatása.

„Dr. Szálasy Lászlóval együtt az iskola vezetésével beszélgettünk arról, hogy 25-30 százalékkal máris kevesebb a rezsijük, annak köszönhetően, hogy a közelmúltban energetikai korszerűsítésen esett át az intézmény” – mondta Kara Ákos.

A Kuopio parkot és környékét is bejárták a politikusok, ahol parkoló- és parkfejlesztés is zajlik. Előbbi nagy segítség lesz majd a környékbeli autósok számára. „Régi adósságot törlesztünk a parkolófejlesztéssel, nem csak a lemez, de a két utca parkolási rendjének átalakítása is plusz helyeket biztosít majd a környéken élő autósok számára. A park eddig elhanyagoltabb részén fiatalok és idősebbek szabadidős tevékenységét segítjük a 333 méteres rekortán futókörrel és a többi sportolást segítő eszközzel” – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Az önkormányzati képviselő szerint a Fekete Iskolában az udvar fejlesztése is fontos lépés volt. „Jó érzés adyvárosi képviselőnek lenni és az is jó érzés, hogy a Fekete Iskola esetében nem csak az épület lett jóval energiahatékonyabb, de az udvaron, városi forrásból sportpályát tudtunk létrehozni, köszönet ezért polgármester úrnak” – fogalmazott dr. Szálasy László.

A Kuopio park és a környező utcák is teljesen átalakulnak ezekben a hetekben, a fejlesztés nagy értéke lesz a lakótelepnek. „Itt volt a legégetőbb a parkolási probléma az egész városban, ezért is örülök, hogy itt készül a parkolólemez, illetve a parkfejlesztés is igény volt a lakosság részéről, utóbbinak a Környezetvédelmi Bizottság elnökeként külön örülök” – hangsúlyozta az önkormányzati képviselő.

Az adyvárosi parkolófejlesztés révén 166 új parkoló áll az autósok rendelkezésére, a modernizált park pedig a mozogni vágyók mindennapjait könnyíti majd meg, a tervek szerint hivatalosan május vége-június elejétől.

A bejáráson a Győr+ Médiának Kara Ákos bejelentette, a jövőben Marcalvárosban is szeretne hasonló fejlesztést megvalósítani, ennek érdekében pedig rengeteg munka, egyeztetés és tárgyalás vár a képviselőre, aki korábban az adyvárosi parkoló- és parkfejlesztés kezdeményezője is volt.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos