Hirdetés
Polgármesteri kontroll

„Adyváros egy igazi tündérkert”

polgármesteri vizit kontrollvizsgálat adyváros-29
Zombai-Kovács Ákos
2022.04.28. 13:38

Adyvárosban indult útjára a polgármesteri kontrollvizsgálat, a sorozat arra hivatott, hogy bemutassa, Győr egyes városrészeiben mi minden valósult meg azokból a feladatokból és fejlesztésekből, amiket a korábbi polgármesteri vizitek során tárt fel a város első embere és az adott körzet képviselője. A kontrollsorozat Radnóti Ákos alpolgármester körzetében kezdődött a héten.

Hirdetés

A Grabo sátornál indult a több órás bejárás, azon a helyen, amire korábban, hosszú évekig mondták azt a városlakók, hogy Győr egyik szégyenfoltja. „Ez volt az a környék, amire sokan csak legyintettek korábban, hogy úgyse lehet vele mit csinálni, ennek ellenére, lám-lám, mégiscsak megtaláltuk a megoldást” – mondta a bejáráson a polgármester „Tényleg példaértékű, ami Adyvárosban megvalósult az elmúlt időszakban, a lepukkant sátor helyén egy sport- és rendezvényközpont készül, ami nem csak a profi sportolóknak kedvez, de bárkinek, aki mozogni, kikapcsolódni szeretne” – tette hozzá dr. Dézsi Csaba András.

„A fejlesztés révén egy komoly koncertteremhez is jut a város és a városrész, lelátóval együtt, olyan helyhez, ami jelenleg nincs Győrben” – fogalmazott Radnóti Ákos. Ha már a környéken jártak, az Ifjúság körút mögötti süllyesztett, szelektív hulladéklerakót is megnézték a városvezetők, ahol hónapokkal korábban még sárban lehetett csak megközelíteni a helyet. „A vizit során feltártuk a problémát, mostanra pedig szépen kiépítettük a kényelmes megközelíthetőséget a lerakóhoz, egy újabb probléma, ami mostanra megoldódott, ezért volt értelme vizitelni, most pedig kontrollálni” – hangsúlyozta a polgármester.

Hirdetés

Az Ifjúság körút után a Kuopio parkban folytatódott a kontroll, ahol dr. Dézsi Csaba András és Radnóti Ákos a készülő parkolólemez és az ahhoz kapcsolódó munkálatok állásáról tájékozódtak. „Az első ütemben ideiglenes parkolókat alakítottak ki, majd ezzel párhuzamosan a parkolási rendet is megváltoztatják a Kodály Zoltán és a Földes Gábor utcákban” – emelte ki Radnóti Ákos. „Az ideiglenes parkolók csak addig maradnak meg, amíg el nem kezdődik a lemez építése és magának a parknak a fejlesztése” – mondta a polgármester. „Ami a legfontosabb, érdemes türelemmel kivárni a fejlesztést, mert november végétől közel 200 új parkolóhely segíti a környékbelieket abban, hogy kényelmes és biztonságos helyen rakhassák le autóikat” – tette hozzá dr. Dézsi Csaba András.

A Földes Gábor utcai Jysk bolt előtt is jártak a polgármester és az alpolgármester, ott, ahol korábban évtizedekig egyenetlen, balesetveszélyes burkolat nehezítette a közlekedést. „Miután jeleztem a Győri Útkezelő Szervezetnek a problémát, ők meg is oldották azt, így mostanra már többek között a Győr + Média munkatársai is simábban jutnak el a munkahelyükre” – fogalmazott a város első embere.

A polgármesteri kontroll első felvonása az Adyvárosi tónál zárult, ahol szintén megoldottak egy problémát a korábbi vizit óta. „Amikor az esővíz befolyt a tározótóba, hozta magával a szemetet is, erre találtuk ki, hogy egy rácsot beépítve, megakadályozzuk a szennyeződést” – mondta Radnóti Ákos.

„Bejártunk minden olyan helyet, ahol vagy megoldódott a korábbi probléma, vagy folyamatban van annak megoldása. Bátran állíthatom, Radnóti Ákos igazán jó gazdája a körzetének, Adyváros egy igazi tündérkert, ahol az itt lakók nagyon szeretnek itt élni, hála képviselő úr hatékony és kitartó munkájának” – összegezte a kontrollt a polgármester.

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

likeold
a fb oldalunkat