Hirdetés

Adventi illatok Újvárosban

Fotó: Ficsór Dávid
Győr+
2021.12.08. 18:41

Szabadtéri ünnepváró programot rendeztek ma, 17 órakor az újvárosi Kossuth-szobor előtt.

Hirdetés

A mára már hagyománnyá vált, idén 10.  alkalommal életre hívott rendezvényen felelevenítették az “Újvárosi Betlehemes” népszokást, az énekes-zenés műsor mellett pedig forralt borral és meleg teával hangolódhattak az ünnepekre az érdeklődők.

Az eseményen Szeles Szabolcs alpolgármester, valamint Dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselő mondott ünnepi köszöntőt.

“Advent időszakát éljük, amely mindannyiunknak nagyon fontos üzenettel bír. Talán az egyetlen olyan ünnep, ami megőrizte a régi varázst, amely összeköti a családokat, barátokat, a szeretteket egymással. Díszbe öltözik ilyenkor minden. Ez az időszak a reményről, a hitről, az örömről, a szeretetről szól” – fogalmazott Szeles Szabolcs alpolgármester.

Szeles Szabolcs alpolgármester. Fotó: Ficsór Dávid

“Az év egy nagyon különleges és csodálatos időszakában vagyunk, egy olyan fantasztikus helyszínen, ahol már az elődeink is, az évszázadokkal ezelőtt itt élt újvárosiak is úgy gondolták, hogy a Jóisten nagyobb dicsőségére templomokat állítanak. Nagy öröm számomra hogy ennek a hagyományait, évszázados tradícióit napjainkban is őrizni tudjuk” – mondta Dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselő, aki hozzátette, nagy öröm számára, hogy újra díszkivilágítást kapott az öt templom környezete és a Mindenki karácsonyfáját is felállították a Kossuth-szobor mellett.  

Dr. Fekete Dávid önkormányzati képviselő. Fotó: Ficsór Dávid

Nyitókép: az abdai Zrínyi Ilona Általános Iskola Csenderes néptánc csoportja.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #advent karácsony | #betlehemes | #híradó | #újváros | #ünnep |
Hirdetés