Hirdetés
Szabadidő

Advent jégrevüvel és óriáskerékkel

Fotó: O. Jakócs Péter
Németh Boglárka
2021.11.17. 14:00

Adventre készülnek Győrben is, már építik a jégpályát és az óriáskereket a Dunakapu téren. Tavaly a jégpálya hiába készült el, ugyanis a koronavírus járvány miatt használni már nem lehetett. Idén november 26-án pénteken gyúlnak fel a belvárosi fények, ekkor nyílik a korcsolyapálya is, ahol lehet majd siklani, a jégrevüben gyönyörködni.

Hirdetés

Szarvas Zoltán, a Győri ETO HC alelnöke és csapata építik idén a szabadtéri jégpályát. Most csak négy nappal később tudták elkezdeni a készülődést, de bíznak benne, hogy az idő kegyes lesz és utolérik magukat.

“A jégpályának az az ideális, ha a hőmérséklet nem megy 10 fok fölé. A jeget először 3 centiméter vastagságúra hizlaljuk, majd ha eléri a tíz centimétert onnan már nem történhet nagy baj.” – az alelnök szerint innentől már csak a nap olvaszthatja meg a jégburkot, de az a hőmérséklettel együtt ez hamar visszadermed. 

Hirdetés

A tavalyi után idén remélik, hogy használni is lehet majd a nyitott pályát, melyre először november 26-án léphetnek a győriek, ezt követően minden hétvégén lesz jégrevü, melyre nagy erőkkel készülnek, de, hogy mi lesz az idei előadás az még titok. 

Fotó: O. Jakócs Péter

Minden páros számú egész órában lehet idén korcsolyát húzni, majd másfél órán át lehet csúszni, az pedig a vírus terjedésétől függ, hogy lesznek-e korlátozások. A szervezők pedig bíznak benne, hogy a maszkon kívül másra később sem lesz majd szükséges a jókedvű csúszáshoz. 

Győrben emellett a város zárt műlyégpályája is várja a sportolni vágyókat. Itt hétfőtől csütörtökig 8 és két óra között, pénteken emellett már este 6 és 8 között is lehet korcsolyázni. Szombaton és vasárnap pedig két órás turnusokban 10-től délig, 3-tól 5-ig, valamint 6-tól 8 óráig várják a korcsolyázókat. 

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

likeold
a fb oldalunkat