Adomány a napközi otthonnak

J. Kovács Andrea Kóka Enikő és MekliZ Fotó
2022.12.22. 13:30

A Fogyatékossággal Élők Napközi Otthonába látogatott az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátusának Győri Legációja és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő. A vendégek nem üres kézzel érkeztek, kétszázezer forint támogatást nyújtottak át Dezső Zsuzsannának, az intézmény vezetőjének.

A napközi harminchárom fogyatékossággal élő, az iskolarendszerből már kikerült felnőttnek nyújt nappali ellátást. Ide szívesen járnak hétköznaponként, hiszen tartalmas elfoglaltságot biztosítanak számukra, amibe a fejlesztő foglalkozások, a kulturális programok, a játék és a közösségi élmények egyaránt beletartoznak. Mindezt szeretetteljes, elfogadó légkörben élhetik meg.

Simon Róbert Balázs köszöntőjében azt mondta, már évek óta kapcsolatban van az intézménnyel, a mostani gesztust hagyományteremtőnek szánták. Megköszönte a dolgozók áldozatos munkáját, amit évtizedek óta odaadóan végeznek.

Az Európai Borlovagrend 27 országban van jelen, hazánkban 800 tagot számlálnak, s legfőbb tevékenységük a támogatás és az adománygyűjtés. A mai napon a városban további tíz helyszínen segítik a rászorulókat. – tudtuk meg Somogyi Róbert rendtagtól.

Galéria: MekliZ Fotó

Galéria: Kóka Enikő

Tv-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #adományozás | #Győr | #karácsony |