Hirdetés
Lurkó Alapítvány

Adomány a beteg gyerekeknek

Fotó: Zajovicsné Vizer Bernadett
JKA
2021.12.20. 14:07

Egy lakberendező stúdió és egy óvoda fogott össze azért, hogy szebbé tegyék a beteg gyerekek karácsonyát. Az adomány a Lurkó Alapítvány segítségével célba ért.

Hirdetés

Nagy Rita, a D-Stúdió tulajdonosa a kifutott, számukra már használhatatlan termékmintákat és a varrodájuk szabászatán keletkezett anyagmaradékokat elvitte a Prohászka Óvodába. Az apróságok az egyik ügyes kezű óvó néni segítségével gyönyörű díszeket készítettek belőlük.

„Örültünk, hogy kaptunk anyagokat. Azt ami máshol már hulladéknak számítana, mi újra felhasználtuk, méghozzá nemes célra. Az óvodások nagy odafigyeléssel és kreativitással dolgoztak, hiszen tudták, hogy olyan gyermekeknek lesz ajándék, akik nem az otthonukban, családjuk nélkül töltik az ünnepet.” – nyilatkozta a a Győr Plusznak Virágné Bertalan Éva óvodavezető.

Hirdetés

A cég több tucat párnát és két babzsák fotelt tett még a feldíszített karácsonyfa alá. Az adományt Zajovicsné Vizer Bernadett, a Lurkó Alapítvány elnöke vette át, az angyalok pedig a győri kórház gyermekosztályára repítették.

Nehezen találtam a szavakat, amikor megláttam. Tudom mennyi jó szándék, mennyi munka, mennyi szeretet van minden egyes darabban. Köszönöm.” – mondta meghatottan Bernadett.

A szép kezdeményezés nemcsak az adományozásra, hanem a hulladékcsökkentésre is jó példa. Talán többen is követik majd.

Kapcsolódó témák: #advent | #Győr | #jótékonyság |
likeold
a fb oldalunkat