Hirdetés
VDF

A Városi Diákfórum élete a szigorítások idején

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2021.03.17. 10:23

A győri, fiatalokból álló szervezet mindennapjait is megnehezíti a koronavírus. Rengeteg tervezett programot hiúsított meg a pandémia, de az ifjak nem adják fel! Gyűléseiket, ötletbörzéiket online tartják, és reménykednek a mihamarabbi találkozásban.

Hirdetés

Hogy kicsit visszatekinthessünk az elmúlt időszakra, beszámolnak az előző év számukra fontos, meghatározó és emlékezetes pillanatairól.

Részt vettek az online 24 órás vetélkedőn, egy biciklitúra keretében ellátogattak Gönyűre és új barátságokat kötve egy remek napot töltöttek el az ottani fiatalokkal és kicsit régebb óta fiatalokkal. Bringás uzsonnát osztottak a HÍD Ifjúsági Iroda közreműködésével, és dr. Dézsi Csaba András polgármesterrel és Radnóti Ákos alpolgármesterrel is rengeteget egyeztettek.

Nagy fába vágták azonban fejszéjüket, ugyanis arra vállalkoztak, hogy az online térben is megállják a helyüket.

Remekül bizonyítottak a VDF Országos Online Egyetemválasztó eseményükkel, melynek öt alkalmával öt különböző egyetemet mutattak be részletesen vendégelőadókkal Facebook-oldalukon, megkönnyítve ezáltal a tájékozódást a döntés előtt álló továbbtanulók előtt. A program keretében a diákok az ország több egyetemébe nyerhettek bepillantást, lehetőségük volt az adott egyetemen tanulók élménybeszámolóit meghallgatni, illetve kérdéseket is tehettek fel nekik.

A VDF-esek az elmúlt pár hónapban online tréningeken vettek részt. Így még ebben a nehéz helyzetben is volt lehetőség a csapatépítésre. Emellett rengeteg hasznos dolgot tanulhattak a fiatalok, amire a későbbiekben nagy szükségük lesz. A tréningek során a VDF tagjai megtanulták, hogyan kell egy rendezvényt sikeresen megszervezni és lebonyolítani. A tagok már nagyon várják, hogy ezeket az új ismereteiket kamatoztathassák, hiszen amint a jelenlegi helyzet engedi, már indulnak is a különböző fiatalokat megmozgató programok.

A Városi Diákfórum 20-25 fős aktív közösség, akik Győrért akár tűzbe is mennének! A fiatalokat képviselik, és Győr város 750. évfordulója alkalmából is készülnek egy s mással. A terveikről a közösségi médiában folyamatosan beszámolnak.

Mindezeken felül újságunkban is szerepet vállalnak és minden hónapban egy oldal kitöltését tervezik. Ezentúl is érdemes a Győr Pluszt olvasni, mivel játékokkal, feladatokkal és egyéb meglepetéssel készülnek a lapban és az online térben. Ezzel párhuzamosan bárki lehetőséget kap, hogy megjelenjen egy írása a Győr Pluszban. Szabadon választható témában várnak győri fiatalok által írt cikkeket a vdfcikk@gmail.com e-mail-címre, melyek közül a legjobbakat viszont láthatják nyomtatott formában is.

Legközelebbi beszámolójukig ajánljuk közösségi oldalaikat a Facebook-on és az Instán.

Forrás: Városi Diákfórum Győr

Kapcsolódó témák: #Győr | #Városi Diákfórum |
Hirdetés