„A türelem parkolólemezt terem”

Fotó: Vig Norbert
Földvári Gabriella
2022.10.19. 15:59

A Kuopio parkba tervezett parkolólemez építése jó ütemben halad, a betonozási munkálatok várhatóan október végén befejeződnek, így a nagy tömegű építőanyag-szállítások is lecsökkennek. Eddig mintegy 900 m3 betont építettek be, ami mintegy 2000 tonnát nyom.

Szerdán a helyszíni bejáráson dr. Dézsi Csaba András polgármester elmondta: „Parkolóból soha nem elég. Amikor polgármester lettem, az a döntés született, hogy parkolólemezt építünk, valamint újabb parkolókat alakítunk ki, így megduplázódik Adyvárosban a parkolóhelyek száma.

A parkolólemez építése mellett megtörténik a Kuopio park átépítése is.

Az útépítési feladatrészeknél is sok új elem készült el az elmúlt időszakban, így a Kodály Zoltán út 2–10. előtti parkolóhelyek és járdák, a Földes Gábor utca 9–23. mögötti szervizút felújítása és parkolóhely-bővítése, valamint a Földes Gábor utca 9–23. előtti parkolóhely átrendezése, itt az útburkolatot és a járdát, valamint a járda melletti parapetfalat is felújították.

„Országgyűlési képviselőként mindent megtettem azért, hogy kormányzati forráshoz jusson a város, és örülök annak, hogy a kormányzat igent mondott, támogatta a projektet. Szerintem egy nagyon fontos, látványos dolgot hozunk létre Adyvárosban – fogalmazott Kara Ákos országgyűlési képviselő.

Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője pedig arról tájékoztatott, hogy 2014 óta van szó arról, hogy újabb parkolók építésére van szükség Adyvárosban. Most 2,5 milliárdos beruházással megvalósul a parkolólemez, ezzel jövőre jelentősen enyhülni fog a parkolási probléma a városrészben. Radnóti Ákos arról is beszélt, hogy kísérő beruházások is történtek és történnek, valamint azt is hangsúlyozta, hogy a körzetében a 12 éves ciklusa alatt szinte az összes út megújult.

A parkolólemez építésén kívül a hátralévő útszakaszon dolgoznak a Kodály Zoltán út 10–32. előtt, ahol a park felé szélesítik az utat, helyet alakítva a házak felőli merőleges parkolásra. A park felől továbbra is merőleges elrendezéssel lehet majd parkolni. A Kodály Zoltán út 22–32. előtti járdát 1 méterrel szélesebbre építik vissza, így az új járda 3 méter széles lesz.

„A türelem parkolólemezt terem” – ezt Szálasy László, a terület másik önkormányzati képviselője mondta, utalva arra, hogy rég várt beruházás valósul meg Adyvárosban. „Nehéz időszak ez a környéken élők életében, a munkálatok kellemetlenséggel járnak, és nagyobb nehézségek árán tudnak parkolni az autósok, de ha elkészül, olyan parkolólemez lesz itt, amelyre méltán büszkék lehetünk.”

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #híradó | #Kuopio park | #parkoló |