A tíz legnagyobb magyarországi adózó között az AUDI Hungaria

Győr+ Fotó: AUDI Hungária
2024.05.24. 14:44

A Magyar Kormány nevében Varga Mihály pénzügyminiszter köszöntötte május 24-én Magyarország tíz legnagyobb adózó vállalatát a Pénzügyminisztériumban, köztük az AUDI HUNGARIA Zrt. képviselőit.

A legnagyobb hazai adófizetőknek járó oklevelet és plakettet az Audi Hungaria nevében Les Zoltán, a vállalat járműgyártásért felelős igazgatósági tagja és Havassy Tünde, az Adó/Vám/Állami Támogatások terület vezetője vette át Varga Mihály pénzügyminisztertől.

A közel 12 000 főt foglalkoztató Audi Hungaria Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, a tavalyi évben 9,102 milliárd euró árbevételt ért el, valamint az ország egyik legnagyobb exportőre. Az Audi Hungaria alapítása óta több mint 12,5 milliárd eurót ruházott be Győrben, mellyel a vállalat a hazai autóipar legnagyobb beruházója.

A győri székhelyű AUDI HUNGARIA Zrt. az Audi Konszern tagja, az Audi és Volkswagen Konszern központi motorszállítója. Évente közel 1,7 millió erőforrás, köztük elektromos motorok is készülnek a vállalatnál. Győrben gyártják az Audi Q3 és Q3 Sportback modelleket, amelyek elektromos hajtáslánccal is készülnek. Az Audi Hungaria számos alumínium karosszériaelemet szállít különböző Volkswagen konszernmárkák számára, valamint egyre jelentősebb fejlesztési tevékenységet – járműhajtás- és járműfejlesztés – folytat. A vállalat széleskörű szolgálatásokat nyújt a teljes Volkswagen Konszern számára, első sorban a műszaki fejlesztés, pénzügy, IT és a beszerzés területén. Az Audi Hungaria Magyarország egyik legnagyobb árbevételű vállalata, az ország legnagyobb exportőreinek egyike és a hazai járműipar legnagyobb beruházója. Az Audi Hungaria 2020 óta CO2-semlegesen végzi tevékenységét és mintegy 12 000 munkatársával a régió legnagyobb munkáltatója.

Forrás: AUDI Hungária

Kapcsolódó témák: #Audi Hungaria | #Győr |