A thaiföldi folklórfesztiválon szerepelt a széchenyis hallgató

Győr+ Széchenyi István Egyetem
2022.12.05. 19:20

A győri Széchenyi István Egyetem hallgatójának, Barta Dorottyának különleges kalandban volt része, amikor a thaiföldi Nemzetközi Folklór Fesztiválon képviselhette hazánkat az egyetemnek és dr. Bánhidi Miklósnak, az intézmény munkatársának köszönhetően. Ez a példa is jól mutatja, hogy az itt tanulók előtt számos lehetőség áll nyitva, hogy akár egzotikus helyszíneken tanuljanak vagy vegyenek részt kulturális programokon. Nem mindennapi élményeiről a széchenyies tanítójelölt mesélt.

Thaiföld Nemzetközi Folklór Fesztivált rendezett idén ősszel, a koronavírus-járvány miatt az eredetileg tervezett időpontnál egy évvel később. A világbéke és a nemzetek közötti kapcsolatok erősítését is célzó eseményen a Széchenyi István Egyetemen rekreációszervezőként már végzett, de tanító szakon jelenleg is tanuló hallgató, Barta Dorottya is részt vett. Kérdésünkre elmondta: a magyar delegációval 2018-ban is részese lehetett egy hasonló rendezvénynek Kínában, ahol kiváló tánckoreográfiájukat látva meghívást kaptak a thaiföldi fesztiválra.

A délkelet-ázsiai országban a program során a nemcsak fellépésükkel ejtették rabul a közönséget, hanem tapasztalatuk révén a szervezésbe is besegíthettek, emellett pedig rengeteg élményt gyűjtöttek. Egy ízben egy közeli falu vendégszeretetét is élvezhettük. Kitüntetett figyelemben volt részünk, táncoltak, előadásokat tartottak nekünk” – említett egy példát Dorottya, aki elárulta, hogy kölcsönös volt az érdeklődés a thaiföldiek és a magyarok között, s az ottani diákok is szeretnének egyszer hazánkba látogatni. Hozzátette, a thaiföldi nagyon barátságos nép, az emberek vendégszeretők, így kiváló bánásmódban részesültek az ott töltött idő alatt. A vendéglátók a turisták által közkedvelt helyszínek mellett bepillantást engedtek az ország kevésbé ismert vidékeire is, így megismerhették az egzotikus kultúra valódi arcát.

Kapcsolódó témák: #folklór | #Széchenyi István Egyetem |