A testvérvárosokkal dolgoztak együtt a győri tanulók

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2022.10.27. 15:49

Megtartották a Testvérváros–testvérosztály elnevezésű projekt ünnepélyes díjkiosztóját. A legügyesebb diákok oklevelet és tárgyi ajándékokat vehettek át a városházán.

Hirdetés

A projekttel a győri önkormányzatnak az volt a célja, hogy a helyi iskolák a testvérvárosok egyikében vegyék fel a kapcsolatot egy ottani intézmény valamelyik osztályával. A kapcsolatfelvétel történhetett bármilyen csatornán és formában (például e-mailben, online konferencia keretében vagy a közösségi médiában). A pályázat lényege az osztályok együttműködése volt, ami által a fiatalok gyümölcsöző kapcsolatokat is tudnak építeni.

,,Köszönöm mindenkinek, aki részt vett ebben a projektben. Büszke vagyok rá, hogy péterfysek és deákosak is vannak a díjazottak között, de persze a többieket is nagy örömmel látjuk vendégül a városházán. Nagyon sokan jelentkeztek erre a pályázatra, ami óriási pozitívum. Rengeteg testvérvárosunk van, érdekes kihívásnak bizonyult, hogy a fiatalok miként tudnak kapcsolatba lépni a külföldi tanulókkal. Mondhatom, remekül megoldották ezt a feladatot. A továbbiakban is számítunk a diákok gondolkodására, nélkülük elképzelhetetlen a jövő” – fogalmazott Szeles Szabolcs alpolgármester.

A projekt a 2022–23-as tanévben is folytatódik. Azok számára, akik legutóbb is részt vettek a megméretésben, az lesz a feladat, hogy tovább építsék a már megkezdett kapcsolataikat. Azoktól, akik először csatlakoznak a projekthez, azt várják a tanárok, hogy hasonlóan sikeresek legyenek, mint a most díjazott diákok.

Galéria: O. Jakócs Péter

Tv-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr | #testérosztályok |