Koronavírus

A tervek szerint hétfőtől leáll az Audi

Illusztráció: Győr+ Archívum
Hajba Ferenc
2020.03.17. 12:23

A koronavírus (Sars-Cov-2) és az általa okozott tüdőmegbetegedés (Covid-19) feltartóztathatatlanul terjed Európában és a világ különböző országaiban. Tekintettel az ez által okozott, jelenleg egyértelműen rosszabb értékesítési helyzetre és az alkatrészellátásban mutatkozó bizonytalanságra a Volkswagen Konszern legtöbb telephelyén felfüggeszti a termelést - közölte a német világcég győri gyára.

Az intézkedések érintik az AUDI AG ingostadti, neckarsulmi, brüsszeli, mexikói és győri telephelyeit is. A vállalat az üzemi tanáccsal és a Volkswagen Konszernnel egyetértésben azt tervezi, hogy a termelést ezeken a telephelyeken szervezett és ellenőrzött formában e hét végéig leállítja.

Peter Kössler, az AUDI AG termelésért és logisztikáért felelős igazgatótanácsi tagja, az AUDI HUNGARIA Zrt. felügyelőbizottságának elnöke és a nemzetközi válságstáb vezetője úgy nyilatkozott: „Már eddig is számos intézkedést hoztunk annak érdekében, hogy megóvjuk munkatársaink egészségét. Köszönet illet minden munkatársat, akik ezekben a nehéz időkben gyorsan és másokkal együttműködve cselekednek valamennyi audis védelme érdekében. A jelenlegi helyzet a már bejelentett intézkedések végrehajtására kényszerít bennünket és továbbra is rugalmasságot és szolidaritást vár el tőlünk.”

A társaság azt ígéri: A gyártási programról és munkavállalókat érintő következményekről hamarosan további tájékoztatást adnak.

Kapcsolódó témák: #Audi | #koronavírus |