Pro Urbe díjjal tüntették ki az üzletembert

„A szívügyemnek tekintem Győrszentivánt”

Fotó: Vig Norbert
Pécskai István
2022.06.18. 18:10

Glázer Pétert a kiemelkedő társadalmi szerepvállalásának köszönhetően Pro Urbe díjjal tüntette ki a győri önkormányzat, melyet nem mindennapi körülmények között vehetett át dr. Dézsi Csaba András polgármestertől.

Glázer Péter a Győrszentiváni Sport Egyesület elnökeként, a fociklub fennállásának 100. születésnapja alkalmából tartott ünnepségen kapta meg a rangos elismerést. „Felejthetetlen élményben volt részem, hiszen mintegy két és fél ezer győrszentiváni jelenlétében vehettem át a Pro Urbe díjat. Hihetetlenül büszke vagyok rá, hogy ennyire rangos elismerésben részesültem. Egyáltalán nem számítottam rá, ugyanakkor persze nagyon jólesett. Mindig is lokálpatriótának tartottam magam. A szívügyemnek tekintem Győrszentivánt, és a jövőben is igyekszem a társadalmi szerepvállalásommal ott segíteni, ahol szükség van rá” – nyilatkozta Glázer Péter a Győr+ Médiának.

Az 52 esztendős üzletember vállalkozása, a Glázer-Transz Kft. idén ünnepli fennállása huszadik évfordulóját. A cég az építőiparban ma meghatározó szerepet betöltő vállalatok alvállalkozójaként van jelen a piacon, de a lakossági igényeknek is igyekeznek eleget tenni.

Glázer Péter. Fotó: Vig Norbert

Glázer öt éve tevékenykedik a győri ipartestület elnökeként. 1987 óta áll a Győrszentiván SE szolgálatában, négy éve ő a klub első embere. A Pro Urbe-elismerés hatalmas motivációt adott neki a jövőre nézve.

„Azt mondják, egy díjat nemcsak kiérdemelni, hanem viselni is tudni kell. Innentől még inkább kötelességemnek érzem, hogy amikor csak lehet, fontos társadalmi ügyekben szerepet vállaljak. Például ha egy iskolának vagy egy óvodának segítségre van szüksége, rám számíthatnak” – fogalmazott Glázer, aki hozzátette, a Győrszentiván SE utánpótlás-nevelése országosan is az élmezőnybe tartozik. Azért dolgoznak, hogy kiemelkedő tehetségeket neveljenek ki a magyar labdarúgásnak.

Dr. Dézsi Csaba András számára egyértelmű volt, hogy Glázer rászolgált a Pro Urbe-díjra. „Győrszentiván mindig nagyon stabil település volt, s amióta Győrhöz tartozik, jelentősen gazdagította a várost. Nem pusztán arra gondolok, hogy itt van az ipari park, hanem az itt élő emberekre is, akik például a kultúrában és a sportban is sokat adnak a városnak. Jó tudni azt, hogy olyan emberek élnek a településen, akik a szűkebb közösségért is tesznek, ápolják a hagyományokat. Nem fizetségért, hanem azért, mert a lelkükből fakad. Glázer Péter is egy ilyen ember, elkötelezett támogatója a győrszentiváni intézményeknek. Neki köszönhető, hogy a sportklub megélhette a századik évét. Pontosan azért, mert sokat és erőn felül tett a városért, határoztunk úgy, hogy Glázer Péternek Pro Urbe díjat adunk, megköszönve eddigi fáradozásait” – dicsérte az üzletembert a városvezető.

Kapcsolódó témák: #Győrszentiván | #pro urbe |