A színházba költözött a Győri Értéktár kiállítás

J. Kovács Andrea Fotó: Ács Tamás
2023.11.09. 14:33

Városunk csodáira hívja fel a figyelmet a Győri Értéktár vándorkiállítás, mely mától a Győri Nemzeti Színházban várja a látogatókat. A tárlatot Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztos adta át dr. Bakos-Kiss Gábor színházigazgatónak.

A főbiztos portálunk kérdésére válaszolva elmondta: „Győr tele van csodákkal, de ezeket nem könnyű egyben bemutatni, mert a kincsek között éppúgy találunk épített és természeti örökséget, szellemi javakat. Megpróbálják a kisiskolások és a fiatalok figyelmét is felkelteni, ami azonban nem könnyű.” Virág-Adorján Andrea mindenkit arra biztatott, hogy tekintsék meg a kiállítást és javasoljanak újabb értékeket, így bővítsük együtt városi kincsestárunkat.

Bakos-Kiss Gábor köszöntőjében hangsúlyozta: „Összművészeti színház vagyunk, azért alakítottuk ki jó egy éve a Kisfaludy pódiumot, hogy más kezdeményezések is otthonra találhassanak nálunk. Nagy öröm, hogy most a Győri Értéktár megjelenik itt, ráadásul a hétvégén zajlik a Könyvszalon is. Ez az a sokszínűség, amely a színházunkat jellemzi, s amellyel megpróbáljuk a város legnagyobb kulturális intézményét a térség olyan találkozási pontjává alakítani, ahol minden művészeti ág otthon érezheti magát”.

A Győri Értéktár jelenleg húsz elemet tartalmaz, melyeket tablóállványokon tekinthetnek meg a látogatók. Ezen a hétvégén a színház Kisfaludy pódiumán, majd a jövő héttől a jegypénztár mellett lesznek láthatók városunk értékei az adventi időszakban, nyitvatartási időben.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #Győri Értéktár | #kiállítás |