Édességünnep

A Széchenyi térre csábítanak a Győri Édes Napok

Fotó: Ács Tamás
Győr+
2021.06.05. 17:03

Három napon át a csokoládéké és a legkülönbözőbb édességeké a főszerep a győri Széchenyi téren.

Hirdetés

Az év legédesebb hétvégéjeként meghirdetett rendezvény három napon át megannyi káprázatos csemegével csábítja az édesszájúakat a Széchenyi téren. A főszerep természetesen idén is a csokoládéké, a cukorkáké és a süteményeké, de akad is sok minden egyéb is, érdemes alaposan szétnézni a standok között.

A fesztivál egyik slágere a karcsú poharakban tálalt csokis eper, amelynek külön rajongótábora van Győrben, mások egy frissítő gyümölcsös koktélra esküsznek, de olyanok is akadnak bőven, akik itt szerzik be a kamrapolcra való házi birsalma lekvárt.

A fesztivált – amely rangos szakmai seregszemle is egyben – kilencedik alkalommal rendezik meg helyben, és az idei év kínálatából természetesen nem hiányozhat a város születésnapi tortája sem. A győztes kreációt hagyományos és cukormentes kategóriában Győr királyi várossá nyilvánításának 750. évfordulójára alkotta meg a „Habos édesek és kávé” nevű győri cukrászda, mindkét finomság megkóstolható a helyszínen.

Érdeklődők akadnak is szép számmal, második napja telik a tér, az emberek kihasználják, hogy végre ismét szabadon, maszk nélkül kóstolgathatják a különböző finomságokat, és elvezhetik egy fesztivál hangulatát Győr barokk főterén.

Galéria (szombat): Ács Tamás

Galéria (péntek): Ács Tamás

Televíziós szerkesztő: Németh Boglárka

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #Győr |