Ukrajna - állatvédelem

A Szakállas Gazfickók is segítenek

Fotó: Bearded Villains Hungarian Crew
HAK
2022.03.01. 07:34

A szívük aranyból van ezeknek az elsőre talán ijesztőnek tűnő srácoknak, hiszen már többször is bizonyították, ahol csak tudnak segítenek. Most sincs ez másként: a Bearded Villains Hungarian Crew a Puha Praclik Egyesületnek és az ukrajnai menekültek kisállatainak szervez gyűjtést.

A Győri Puha Praclikat nem kell senkinek sem bemutatni, hallatnak magukról szerencsére eleget. S hogy miért is fogalmazunk így? Nos, nélkülük sok-sok helyi vagy környékbeli kisállat maradna benne a pácban. Az önkéntesek fáradtságot nem ismerve segítenek ahol szükség van rájuk és néha olyan helyzeteket is megoldanak, ami előtt csak csodálkozni lehet. Elhivatottságuk és az állatok iránti szeretetük példaértékű. Viszont sokszor ők maguk is szorult helyzetbe kerülnek, hiszen ahhoz, hogy egy állatnak megfelelő segítséget nyújtsanak, szükségük van sok-sok mindenre. Kezdve a száraz tápon át a takarókig.

A magyar Szakállas Gazfickók, azaz a Bearded Villains Hungarian Crew úgy döntött, a „szakálluk” alá veszik az egyesületet és gyűjtést szerveznek a támogatásukra. Viszont az Ukrajna területén zajló összecsapások egy kicsit átírták a forgatókönyvet, így kiszélesítették a segítés lehetőségét. Már nem csak a Puha Pracliknak, hanem azoknak az állatoknak is próbálnak segíteni, akik gazdájukkal érkeztek a háború sújtotta területről. Ehhez különféle állatvédő szervezetekkel vették fel a kapcsolatot, s rajtuk keresztül juttatják majd el a megfelelő helyre a tárgyi felajánlásokat.

Az adományokat a Lima Pub&Hostelbe (Győr, Arany János utca 11.) nyitvatartási időben várják, ahol március 2-től március 26-ig adhatja le mindenki azt, amit gondol. A legjobban száraz tápnak, konzerveknek, almoknak, puha takarónak, mosószernek, öblítőnek, lapátnak, seprűnek, szemetes zsákoknak és puha kis kuckóknak örülnének.

Amennyiben az ukrán menekültek kedvenceinek megsegítését célzottan támogatná valaki, akkor kérik a srácok, hogy kizárólag tárgyi adományok formájában és ezen célok megjelölésével adják le részükre, és gondoskodnak majd azok továbbításáról a segítő szervezetek felé.

Ha bárkinek kérdése lenne, vagy nem tudja a gyűjtőpontra elvinni az adományt, akkor kérik, hogy keressék a legközelebbi BVHC tagot az alábbi elérhetőségeken a személyes átvételért.

Győr és Mosonmagyaróvár: Bánhegyi Patrik Telefon: +36707711416

S hogy kik is ezek a jóképű fickók? Nos a Bearded Villains (Szakállas Gazfickók) egy Egyesült Államokból indult szakáll klub, mely az amerikai motoros csoportok mintájára és hierarchiája mentén jött létre, és mára a világ legnagyobb, szakállasokat tömörítő szervezetévé nőtte ki magát.

Fő szervező elve a testvériesség, a nyitottság, a hűség, az önzetlenség és jótékonyság. A Bearded Villains Hungarian Crew ennek a globális közösségnek a magyar tagjait fogja össze az ország egész területéről. Tevékenységük során nagy hangsúlyt fektetnek a közösségépítésre, a szakállkultúra ápolására és karitatív megmozdulások szervezésére, a segítségnyújtásra. Kiemelt kérdésként tekintenek az elesettek, szociálisan rászorultak, a gyermekek megsegítésére, illetve az állatvédelemre is.

További részletek és elérhetőségek a Facebookon találhatók!

Egyéb cikkek a témában: