Colin Morrison előadása a győri MCC-ben

A sikeres médiafelület létrehozásának titka

Győr+ MCC
2023.02.06. 18:41

Az MCC győri képzési központjában Colin Morrison, a Flashes & Flames Media LTD alapító szerkesztője tartott angol nyelvű előadást győri középiskolás diákok és városi érdeklődők számára A sikeres médiafelület létrehozásának titka címmel.

A több mint százhúsz fős diákság olyan kérdésekre kapott választ, hogy miképpen alkalmazkodjunk a digitális média új korszakához, hogyan lehet olyan médiatermékeket előállítani, amelyek izgalmasak, érdekesek és jövedelmezőek, melyek a médiapiac aktuális trendjei és ezek milyen hatással vannak az iparág szereplőire. Ezen kérdések mentén mutatta be a médiaszakember a média és az infokommunikáció jelenlegi trendjeit.

Colin Morrison kifejtette, hogy az echo chamber hatás kiküszöbölése nem a média feladata, hanem az az olvasó igényességén is nagyban múlik. Az echo chamber, magyarul visszhangkamra azt jelenti, hogy sokat érintkezünk olyan emberekkel, akiknek hozzánk hasonló álláspontja van, és egyúttal jóval kevesebbet foglalkozunk a sajátunktól eltérő véleményekkel. Az ezáltal létrejövő thought bubble, magyarul gondolatbuborék, akkor alakulhat ki az ember körül, ha kifejezetten csak a saját véleményének az alátámasztását olvassa, arra keres megerősítést.

Az előadó szerint az értékeink megszilárdításával alapvetően nincs gond, de ez hosszú távon szűklátókörű gondolkodáshoz vezethet. Megfigyelhető az a tendencia, hogy a médiaszolgáltatók a reklám alapú bevételekről áttérnek a feliratkozás alapú szolgáltatásra, mely így önmagában az egyes hírszerző pártatlanságát ösztönzi, hiszen nem szükséges a multinacionális vállalatok számára attraktív hirdetőfelületnek bizonyulni.

Cserébe elengedhetetlen, hogy a médiaorgánum az egyedi olvasók számára vonzó maradjon, mely ugyanakkor táplálhatja, erősítheti körükben a thought bubble kialakulását. Az MCC győri központja hétről hétre kínál izgalmas szakmai programokat az érdeklődők számára.

2023. február 8-án 17.00 órakor kerül sor a következő rendezvényre, ahol Stephen Travis Sholl, az MCC vendégoktatója és Máthé Áron, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának elnök-helyettese beszélgetnek “Magyarország a CIA nagyítóján keresztül – Hidegháborús akták feltárása” című előadáson.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

Forrás: MCC

Kapcsolódó témák: #előadás | #Győr | #MCC Győri Képzési Központ |