Ellenőrzés

A rendőrök embercsempészt fogtak Győrszentivánnál

Fotó: Police.hu
Győr+
2021.08.04. 05:59

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Pécsi Osztályának jelzése alapján Győr-Moson-Sopron megye térségében állítottak meg az egyenruhások egy teherautót, amelyben 17 migránst akart a sofőr illegálisan Ausztriába juttatni.

Hirdetés

A szolgálatot teljesítő rendőrök augusztus 3-án 18 óra 25 perckor, egy román honosságú kistehergépkocsit ellenőriztek az M1-es autópálya 107-es kilométerszelvényében, Győrszentiván külterületén. A járőrök megállapították, hogy a gépkocsit egy 23 éves román férfi vezette, és a jármű ponyvával letakart csomagterében 17 – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni.

A jármű vezetőjét a rendőrök elfogták, majd őt – a migránsokkal együtt – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

Fotó: Police.hu

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #embercsempészet | #rendőrség |