A RegioJet is pótlóbuszozik a győri vonalon

Szigeti Sándor
2023.10.30. 13:41

A cseh közlekedési vállalat prágai és bécsi járatait is érintik a Győr és Budapest között zajló rendkívüli pályafelújítások. Közleményt adtak ki.

Azt írják, hogy a Budapest – Hegyeshalom vasúti fővonalon végzett rendkívüli pályakarbantartási munkálatok miatt 2023 október 26-ától november 18-ig a Budapest-Kelenföld és Győr állomások között a RegioJet által biztosított vonatpótló autóbuszok közlekednek. A vonatpótló autóbuszok Budapest-Déli pályaudvart nem érintik.

A Budapest-Győr-Bécs-Prága vonalon a RegioJet vonatpótló autóbuszok a menetjegyen feltüntetett időpontban (a vonatok eredeti menetrendjéhez képest 1 órával korábban) indulnak Budapest-Kelenföld állomás mellől, az Etele téri BKK buszmegállóból. Győr állomáson a vonatpótló autóbuszok az állomásépület előtt állnak meg, ahol a vonatra át kell szállni. Az átszállás megkönnyítése érdekében a vonatok Győr állomás 1. vágányáról indulnak. A vonatok Győr állomástól eredeti menetrendjük szerint közlekednek. A vonat az utolsó vonatpótló busz utasainak átszállását követően indul.

A Prága-Bécs-Győr-Budapest vonalon a vonatok Győr állomásig eredeti menetrendjük szerint közlekednek. Győr állomáson vonatpótló autóbuszra kell átszállni. A RegioJet autóbuszok az állomásépület elől indulnak. Az átszállás megkönnyítése érdekében a vonatok Győr állomás 1. vágányára érkeznek. A vonatpótló autóbuszok Budapest-Kelenföldre a vonatok menetrendjéhez képest kb. 30 perccel később érkeznek.

Kapcsolódó témák: #1-es vasúti fővonal | #felújítás | #RegioJet |