A Régi Barátok Klubjába látogatott a polgármester

J. Kovács Andrea Fotó: Vig Norbert
2024.05.13. 19:01

A győrszentiváni Régi Barátok Klubjában folytatódott hétfő délután a „Beszélgess a polgármesterrel!” sorozat.

A találkozón egyebek között szó esett arról, mennyire fontos szempont napjainkban a környezettudatosság, mellyel a győri önkormányzat kiemelten foglalkozik. Ezt jelzi a Környezetvédelmi Bizottság megalakítása és számos intézkedés. Dr. Dézsi Csaba András úgy fogalmazott: „Tudatos zöldítés zajlik Győrben, az elmúlt években védettség alá helyeztük a szentiváni tölgyest és a Püspökerdőt, valamint a marcalvárosi kiserdőt.”

Ugyancsak téma volt az új munkahelyek teremtésének szükségessége, ezért kellett létrehozni a második ipari parkot.

A polgármester átadta az adományt jelképező táblát a klubvezetőnek, és azt mondta: öröm látni, Győrben mennyire színes a civil élet, s ebből az idősebb generáció is kiveszi a részét. Több mint száz klub működik a városban, többségük a két nagy nyugdíjas egyesület égisze alatt, de vannak önálló csoportok is.

Fertetics Lászlóné Mariann, a Régi Barátok vezetője a Győr Plusz Médiának kifejtette:

„Harmincéves klubunk jelenleg harminckét taggal működik. Két hetente találkozunk és aktív társasági életet élünk. Nagyon szeretünk kirándulni, könyvbemutatókat tartani, utazásokról készített filmeket vetíteni. Többen sportolni is járunk. Összetartó csapat vagyunk, ha valaki megbetegszik közülünk, nem hagyjuk magára. Amiben tudunk, segítünk egymásnak. Idén már jártunk Vácon, most a budapesti Operaházba készülünk, aztán meridián tornán veszünk részt, majd megünnepeljük a névnaposainkat. A következő félévben Etyekre látogatunk. Jól kihasználjuk a polgármester úrtól kapott bérleteket, rendszeresen járunk a győri élményfürdőbe.”

Galéria: Vig Norbert