A polgármesterrel együtt kertészkedtek az idősotthon lakói

Győr+
2022.11.24. 11:35

Magaságyásokat adtak át a Lepke utcai Idősek Átmeneti Gondozóházában. A „Nemzedékek kertje” címmel meghirdetett eseményen az intézmény lakói dr. Dézsi Csaba András polgármesterrel együtt ásót ragadtak, s növényeket, például metélőhagymát, kakukkfüvet, citromfüvet, retket, madársalátát és kaprot ültettek el a földben. Emellett a madarakra is gondoltak: az udvaron található fákra madárkalácsot helyeztek ki.

„Öröm látni, hogy az idősek aktívan részt vesznek a különböző programokban, ráadásul a mostani a természethez is közeli. A nyugdíjasok ma is aktívak, miután az egész életüket ledolgozták. Azt veszem észre, ha a hétköznapokban nem végeznek valamilyen munka jellegű tevékenységet, akkor az sem mentálisan, sem pedig fizikálisan nem tesz jót nekik” – nyilatkozta dr. Dézsi Csaba András.

Dr. Halbritter András, a Széchenyi István Egyetem oktatójaként, docenseként elmondta: céljuk, hogy a különböző nemzedékek jól együtt tudjanak működni, s a fiatalok és az idősek közösen tevékenykedjenek. „Szeretnénk, ha a kertészkedés jótékony hatásait minél többen megtapasztalnák, legyen szó gyerekekről és idősekről egyaránt” – fogalmazott a szakember.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Kapcsolódó témák: #híradó | #idősek | #kertészkedés |