Hirdetés

A nyugdíjas macik tejfölt és túrót is esznek

Fotó: Xantus János Állatkert
Xantus János Állatkert
2022.06.26. 14:11

Ezen a héten a győri állatkert lakói közül egy újabb nagyragadozóval, az ázsiai örvös medvével ismerkedhetünk meg.

Hirdetés

Az örvös medvék testhossza mintegy 2 méter, a többi medveféléhez hasonlóan növényi és állati eredetű táplálékot egyaránt fogyasztanak. Egy héten kétszer azonban az állatkerti mackóknak is koplaló napot kell tartaniuk, amikor kevesebb mennyiséget és minimális húst kapnak enni, mert ha mindennap csak ugyanazt ennék, attól könnyedén elhízhatnának, hiszen a természetben sem esznek a medvék mindennap. Az állatkerti örvös medvék, mindenevők lévén, nem csak húst fogyasztanak. Étlapjukon szerepel még néhány tejtermék is, mint például a tejföl vagy a túró.

Az örvös medvék a fogságot jól tűrik, pláne ha kifutójuk megfelel az előírt tartási feltételeknek. Nagy öröm számukra a medence, amelyet gyakran használnak nyáron, a nagy melegben, tavaly pedig tovább szépült a kifutó: igazi nyugdíjas-paradicsom, lakói nagy örömére.

Hirdetés

A győri állatkert mackói napközben nem igazán aktívak, többnyire a késő délutáni órákban mutatnak némi mozgást. Kifutójukban arra is fordítottak figyelmet, hogy kiélhessék természetes viselkedésüket. Az örvös medvék előszeretettel másznak sziklára, illetve fára mászni is kiválóan tudnak. A Győrben élő medvék már békés nyugdíjas éveiket élik, meghaladták a természetes átlagéletkorukat, amely 20–30 év.

Ha egy kis békére vágynak, látogassanak el a győri állatkert medvekifutójához! Foglaljanak helyet, figyeljék meg a medvék természetes viselkedését! Az állatkert egész nyáron mindennap színes programokkal, látványetetésekkel, zoo-show-val és állattréningekkel várja kedves látogatóit.

Kapcsolódó témák: #Győr | #Xantus János Állatkert |
likeold
a fb oldalunkat