Hirdetés
Az alkotás öröme a kiállított tárgyakban

A nyugdíjas évek lehetőséget kínálnak

Fotó O. Jakócs Péter
Győr+
2019.10.09. 09:30

Tizedik alkalommal rendezték meg a nyugdíjas alkotók kiállítását a József Attila Művelődési Házban. A szépség és alkotás öröme látszik a kiállított tárgyakban, amelyek a szépkorúak keze munkáját dicsérik.

Hirdetés

Az önkormányzat Idősügyi Tanácsa, az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület és a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér közös szervezésében nyílt kiállítás a nyugdíjas alkotók munkáiból. Radnóti Ákos alpolgármester köszöntőjében arra kérte az időseket, ne hagyják abba az alkotói tevékenységet, szülessen egyre több olyan művészeti tárgy, amelyből évről évre megtelhetnek a művelődési ház termei. Diligens Tibor, a városrész önkormányzati képviselője arról beszélt, a nyugdíjas évek lehetőséget kínálnak azokra a tevékenységekre, amelyekre fiatalabb korban kevés időnk jut.

A boldog nyugdíjas kort a tenni akarás és aktivitás nélkül nem lehet elképzelni.

Hirdetés

A megnyitó után Karsai Klára színművész előadásában operett slágereket hallhattak a megjelentek, és a dalok is arról szóltak, amit a nyugdíjas alkotók is üzennek a kiállítással: Az élet egy színes álmodás, és a gyorsan szálló éveket boldoggá, tevékennyé tehetjük.

A közel ötven alkotó művészi tárgyai között a kiállításon láthatók festmények, grafikák, ékszerek, tűzzománc technikával, üvegfestéssel vagy vesszőfonással készült tárgyak, de megcsodálhatjuk a gobelinképeket éppúgy, mint a hímzett, horgolt vagy foltvarrással készült terítőket, táskákat, ruhákat, faragott tárgyakat és szobrokat.

A kiállítás november 5-ig, hétköznap 10 órától 16.30-ig ingyenesen látogatható a József Attila Művelődési Házban (Győr, Móra Ferenc tér 1.)

Szerző: Szabó Csilla
Tv-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Kultúra |
likeold
a fb oldalunkat