A mozgás erejével a mozgás öröméért

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2019.10.02. 11:33

A „Gurítsunk pár százast a kisbuszba!” sikeres jótékonysági kampányunk után ismét olvasóink, hallgatóink és nézőink segítségét kérjük. Ezúttal a központiidegrendszer-sérült, mozgásukban korlátozott kisgyermekek számára szeretnénk speciális hintát és homokozót vásárolni. Az önzetlen adományokat október 5-én a Barátság Sportparkban rendezendő futófesztiválon is eljuttathatják az Erzsébet Ligeti Óvodáért Alapítványnak, hogy a sérültséggel élő és ép kisgyermekek együtt is átélhessék a mozgás örömét.

Az előző évekhez hasonlóan a Győr+ Média gyűjtéssel csatlakozik a XV. Arrabona Futófesztivál, Őszi Sport- és Egészségnaphoz. A jótékonysági futás célja, hogy a mozgás öröme mellett az önzetlen adakozásra is felhívja a résztvevők figyelmét.

Ezúttal az Erzsébet Ligeti Óvodáért Alapítvány számára szeretnénk kétmillió forintot gyűjteni, hogy speciális udvari játszóeszközöket vásárolhassunk.

Az óvodában 1990-től – a megyében egyedülálló módon – a Pető András által alapított konduktív pedagógiai módszerrel foglalkoznak a sérültséggel élő gyermekekkel. Az elmúlt 29 évben több mint száz mozgásában korlátozott kisgyermek mozgásfejlesztésében értek el jelentős eredményeket a szakemberek. Az óvoda Boglárka csoportjába jelenleg hét központiidegrendszer-sérült, sajátos nevelési igényű (mozgásában akadályozott) kisgyermek jár.

Alexa, Ádám, Gábor, Gergő (nyitóképünkön), Juszuf, Kristóf és Levente számára lehetőség nyílik a sérülés jellegétől, súlyosságától, a fejlesztés eredményétől függően a rész, vagy teljes integrációra ép társaik közé. Konduktorok, óvodapedagógusok, gyógypedagógusok segítik őket abban, hogy a komplex mozgásformákat elsajátítsák. Ebben a speciális fejlesztő játékoknak is nagy szerepük van, amelyekkel a Boglárka csoportba járó kisgyermekek egyre önállóbban ismerhetik meg világot, egyre kevesebb segítségnyújtás mellett.

Az óvoda 2006-ban alapítványt is létrehozott, amelynek céljai között szerepel a sajátos nevelési igényű gyermekek speciális eszközeinek bővítése. A szabadtéri játékokkal segíthetjük a Boglárka csoport kis óvodásainak mindennapi mozgásfejlesztését.

Ne csak álmodjanak hintát, homokozót, hanem adjuk meg számukra az ép társaikkal közös játék élményét, a mozgás örömét.

A toleranciát, az empátiát, a kapcsolatfelvételt a Boglárka csoportba járóknak éppúgy tanulniuk kell, mint az óvoda ép kisgyermekeinek. Ezt pedig könnyebben elsajátíthatják a pillangó rugós libikókán és a bucka emelt homokozóban való közös játékkal. A Győr+ Média az olvasók adományainak gyűjtéséből és a jótékonysági futásból befolyt összegből kétmillió forintért szeretné megvásárolni a libikókát és a homokozót.

A gyűjtést a goood.hu oldalon indítottuk, amelyhez a gyorplusz.hu oldalon keresztül is csatlakozhatnak.

A honlapunk főoldalán a Boglárka feliratú cikket keressék, amelyre kattintva egyszerűen, gyorsan és biztonságosan tudják adományukat eljuttatni az Erzsébet Ligeti Óvodáért Alapítványnak.

Október 5-én pedig, a Barátság Sportparkban a XV. Arrabona Futófesztivál, Őszi Sport- és Egészségnapon a regisztrációnál is lehetőséget biztosítunk az adakozásra, és a Győr+ Média székházában a recepción található gyűjtőperselybe is bedobhatják felajánlott forintjaikat a Boglárka csoport hintájára és homokozójára.

Kapcsolódó témák: #Boglárka | #jótékonyság |