Hirdetés
Jótékonysági akció
Szabó Csilla
2019.09.05. 08:28

Ne csak álmodj hintát, homokozót…!

A Győr+ Média ismét jótékonysági gyűjtést szervez, ezúttal speciális hintára és homokozóra, hogy központiidegrendszer-sérült, sajátos nevelési igényű, mozgáskorlátozott gyermekek együtt játszhassanak ép társaikkal. Olvasóink, nézőink és hallgatóink segítségével szeretnénk az Erzsébet Ligeti Óvoda Boglárka csoportjába járó kis ovisok számára megvásárolni az udvari játékokat, hogy a mozgás örömét ők is átélhessék.

Hirdetés

Az előző évekhez hasonlóan, a Győr+ Média jótékonysági gyűjtést szervezve csatlakozik a Barátság Sportparkban október 5-én megrendezendő XV. Arrabona Futófesztivál, Őszi Sport- és Egészségnaphoz. A jótékonysági futás célja, hogy a mozgás öröme mellett az önzetlen adakozásra is felhívja a figyelmet, és támogatást gyűjtsön az Erzsébet Ligeti Óvodáért Alapítványnak. Az óvoda Boglárka csoportjába járó, központiidegrendszer-sérült, sajátos nevelési igényű (mozgásában akadályozott) gyermekek számára speciális, az integrációjukat segítő két udvari játszóeszköz vásárlásával a kicsik komplex személyiségfejlesztése mellett csökkenthetők a sérülésből adódó hátrányok.

A Boglárka csoportban 1990-től – a megyében egyedülálló módon – foglalkoznak a sérültséggel élő gyermekekkel a Pető András által alapított konduktív pedagógiai módszerrel. Az óvodában a komplex személyiségfejlesztés szeretetteljes, gyermekközpontú, másságot elfogadó légkörben valósul meg, és a gyermekeknek lehetőségük nyílik rész- és teljes integrációra egészséges társaik között. A speciális csoporttal foglalkozó szakemberek célja a mozgásos játékok széles körű alkalmazásával és a szabad levegő kihasználásával a természetes mozgásigény és kedv kialakítása, a mozgásszükséglet fenntartása. A mozgásos tapasztalatok bővítésével a testi fejlődés elősegítése mellett az összerendezett mozgás örömforrássá válik.

Hirdetés

A Boglárka csoportba járó gyermekek fejlesztése, egyéni napirendje, illetve a személyi feltételek nem teszik lehetővé a Barátság Sportparkban mozgássérültek részére kialakított játszótér használatát, ezért különösen hasznos és célszerű lenne az óvodai játszóudvaron felállított fejlesztőjátékok beszerzése. Az óvoda 2006-ban alapítványt is létrehozott, amelynek céljai között kiemelt helyen szerepel a sajátos nevelési igényű gyermekek speciális eszközeinek bővítése.

A Győr+ Média az olvasók adományainak gyűjtéséből és a jótékonysági futásból befolyt összegből két speciális udvari fejlesztőjáték vásárlását szeretné segíteni, amelyek ára összesen közel kétmillió forint. A Pillangó elnevezésű rugós libikóka és a Bucka emelt homokozó kiválóan alkalmas a társadalmi integrációt segítő, a sérültséggel élő és ép társaik közötti közös játékra éppúgy, mint a központiidegrendszer-sérült, sajátos nevelési igényű gyermekekkel való egyéni személyiségfejlesztésre. A jótékonysági gyűjtés által megvásárolni kívánt szabadtéri speciális játékokkal, a megyében egyedülálló módon segíthetik a Boglárka csoport kis óvodásainak mindennapi mozgásfejlesztését.

Idén februártól áprilisig a Mit tehetnék érted? Autista Otthon Alapítvány által működtetett mindszentpusztai autista-lakóotthon számára gyűjtött a Győr+ Média, hogy az intézmény egy új kisbuszt vásárolhasson a régi helyett. A szükséges kétmillió forint kicsit több, mint egy hónap alatt összegyűlt, sőt, jóindulatú emberek sokasága még ezután is hozzájárult kisebb-nagyobb összegekkel, illetve szolgáltatásokkal az otthon mindennapjainak megkönnyítéséhez. A mostani gyűjtést ismét a goood.hu oldalon indítjuk, amit a gyorplusz.hu oldalon keresztül is elérnek: a menüpontok között keressék a Boglárka feliratot, és egyszerűen, gyorsan, biztonságosan tudnak segíteni az Erzsébet Ligeti Óvodáért Alapítványnak. Az önzetlen adományokat október 5-én a Barátság Sportparkban rendezendő futófesztiválon is eljuttathatják az óvodának, hogy megvalósulhasson a sérültséggel élő és ép kisgyermekek élményekkel teli közös játéka.

Futhat és adhat, hogy együtt játszhassanak:

Segíteni a Goood.hu oldalon tud, az alábbi linken!

Kapcsolódó témák: #Boglárka | #jótékonyság | #közélet |
likeold
a fb oldalunkat