„A mese minden gyereknek jár” – pártolói bérletek találtak gazdára a Vaskakasban

Pulai Sarolta Fotó: Ács Tamás
2023.12.10. 12:57

Már sok éves hagyomány, hogy pártolói bérletek vásárlásával segíthetik a jószívű felnőttek, hogy a nehezebb helyzetben lévő gyerekek is beülhessenek a bábszínház előadásaira.

„Ha december, akkor a Vaskakas pártolói csoport eljön a Bábszínházba, hogy egy finom reggeli mellett odaadja a pártolói bérleteket az arra rászoruló intézményeknek.” – mondta Kocsis Rozi a Vaskakas Bábszínház igazgatója. 

„11 éve kezdődött el ez a szívszorító történet, és azóta már összesen 7000 gyermek jutott el előadásra. Olyan gyermekek, akiknek szüleik nem engedhetik meg maguknak, hogy bérletet vásároljanak. Karácsonykor szoktuk ezt átadni, a legtöbb cégvezető és vállalkozó személyesen is eljön ilyenkor. Ezt a bérletet egy éven keresztül lehet lejárni. Vannak olyanok, akik már a mai napon megtekintik az első előadásukat a Frakk, a macskák rémét.” – tette hozzá az igazgató. 

Idén öt magánszemély és nyolc cég adományozott belépőt, köztük óvódáknak, fejlesztő intézményeknek.

A kezetek óta a kezdeményezés mellett áll az Agrofeed Kft.: Czitkovics Tibor elmondta, számukra lényeges, hogy segíthessenek. „Cégünk fontosnak tarja, hogy a rászorulókat, a sportot, a kultúrát támogassa. S miért pont ezt az ügyet? Azt gondolom, hogy a gyerekeknek való segítségnél nincs szebb és nemesebb ügy a világon! A Vaskakasnál ez a program nagyon sok olyan gyermeket élményhez juttat, akik más körülmények között ezt nem tehetnék meg.”nyilatkozta az ügyvezető-igazgató.

A Patent Csoport számára sem volt kérdés, hogy csatlakozzanak: Kiemelt fontosságú, hogy támogassuk a kultúrát, a sportot. Így természetes volt, hogy a kezdeményezés mellé álljunk. Ez egy nagyon jó ügy, és jó dolog, hogy Kocsis Rozi és csapata ezt megszervezi. Mi pedig nagyon szívesen adunk!” – mondta el a Győr+ Médiának Kövecses Roland, a Patent Távfelügyelet ügyvezető-igazgatója.

Az ünnepélyes átadó után, mindenki elfogyasztotta a finom nutellás kalácsot és elszürcsölt mellé egy bögre kakaót is.

Galéria: Ács Tamás