A legjobb csapatmunka különdíját nyerte a SZE a szülésznő hallgatók országos versenyén

Győr+ Fotó: SZE
2022.11.19. 08:13

Első alkalommal, hagyományteremtő céllal rendezték meg a Szülésznő Hallgatók I. Szakmai Versenyét Nyíregyházán, amelyen a győri Széchenyi István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Karának hallgatói is részt vettek. A fiatalok nemcsak rengeteg tapasztalattal, de a legjobb csapatmunkáért járó különdíjjal is gazdagodtak.

Hirdetés

Hugonnai Vilma, az első magyar orvosnő születésének 175. és halálának 100. évfordulója tiszteletére rendezte meg a Debreceni Egyetem Egészségtudományi Kara és a Magyar Védőnők Szakmai Szövetsége a magyarországi szülésznőhallgatók szakmai versenyét. Az esemény az UNESCO-val közösen ünnepelt „Hugonnai 100” eseménysorozat részeként jött létre, amelynek koordinátora a Magyar Női Unió Egyesület.

Az alapvető szakmai felkészültség mellett célzott felkészülésre is szükség volt, hiszen a verseny a bábaság történetét járta körül. Kvízkérdések, szakmai elméleti és gyakorlati feladatok egyaránt vártak ránk. Nagybetűs csapatként tudtunk együttműködni, amit a legjobb csapatmunka különdíjával ismert el a zsűri – fogalmazott a soproni Vinkovits Rebeka, a Széchenyi István Egyetem Egészség- és Sporttudományi Karának ápolás és betegellátás szakos hallgatója, a Hallgatói Önkormányzat kari elnöke.

Mint mondta, fontos tapasztalatokkal gazdagodtak a program során, hiszen a Széchenyi-egyetemen megszerzett tudásukat kellett versenyhelyzetben alkalmazniuk, a feladatok megoldásához azonnali reakcióra volt szükség, ami szakmájukban is elengedhetetlen készség. Hozzátette, nagy élmény volt a többi hazai szülésznőképzésben részt vevő hallgatóval találkozni, megvitatni hivatásuk aktuális kérdéseit, amely a jövőbeli szakmai kapcsolataik kiépítését is szolgálta.

A versenyt jövőre a Semmelweis Egyetem rendezi, amelyen ismét megmérettetné magát a győri csapat.

Nyitókép: A Széchenyi István Egyetem csapata: Péter Noémi harmadéves, Szabó Eszter negyedéves, Vizi Sarolta negyedéves és Vinkovits Rebeka harmadéves szülésznő hallgató.

Szöveg: Széchenyi István Egyetem

Hirdetés