Gyereknapra

A legértékesebb ajándék az idő

J. Kovács Andrea Illusztráció: Pixabay
2024.05.26. 08:15

Képzeld, gyereknap lesz – mosolyog a mellettem sétáló fiatal anyuka óvodáskorú kislányára. És mit kapok? – kérdezi magától értetődő természetességgel a kicsi. J. Kovács Andrea jegyzete.

Képzeld, gyereknap lesz – mosolyog a mellettem sétáló fiatal anyuka óvodáskorú kislányára. És mit kapok? – kérdezi magától értetődő természetességgel a kicsi. Tényleg, mit is adhatnánk csemetéinknek ezen a napon? Valami mást a sokadik műanyag vagy plüssjáték, netán egy újabb „okoseszköz” helyett?

A szép gyermekkor alapot ad a felnőtt léthez, emléke végigkísér az életen és segít abban, hogy magunk is jó szülővé váljunk. S bár az idő sok mindent megszépít, az egészen biztos, hogy emlékeink többségében nem a tárgyi ajándékok a meghatározók. Persze mi is örültünk a kisebb-nagyobb játékszereknek, igazán emlékezetesnek mégsem ezek bizonyultak. Sokkal inkább az élmények. A családi kirándulás, vonatozás, erdőjárás, szalonnasütés, városnézés, fagyizás, állatkert- vagy vidámpark-látogatás, tollasozás, focizás, pingpongozás, strandolás. Rossz időben kártyacsata vagy társasozás, palacsintasütés, közös filmnézés. Egyszóval az együtt töltött idő, a könnyedség, a nevetés, az önfeledt bolondozás.

Ezen a napon egy kicsit mi, szülők is kiszállhatunk a hétköznapok mókuskerekéből, elfelejthetjük a felnőttséggel járó nyűgöket, lányainkkal, fiainkkal újra átélhetjük a gyermekkor varázsát. Tegyünk így, adjuk gyermekünknek a legértékesebb ajándékot, az időt!

Kapcsolódó témák: #családok | #gyereknap | #Vélemény |