A környezettudatosság fontossága a fiatalok körében

Szerző: Pannon-Víz Zrt.
2022.12.11. 13:35

Környezetünk megóvása érdekében rendkívül fontos feladat a fiatalabb generációk szemléletformálása. Úgy véljük, megfelelő példamutatással és figyelemfelhívással sokat tehetünk Földünk, vizeink fenntartásáért, megóvásáért.

Természeti kincseink védelme érdekében fontos, hogy a fiatalabb generáció megfelelő rálátást kapjon a környezettudatos, felelős vízhasználatra, valamint, hogy jobban megértsék, hogy minden apró kis cselekedettel hatással lehetnek saját és környezetük jövőjének alakulására.

Társaságunk a KEHOP-2.1.7-19-2019-00022 azonosítószámú, „A klímaváltozás hatása a vízbázis védelmére a PANNON-VÍZ Zrt., az AQUA Szolgáltató Kft. és a Soproni Vízmű Zrt. területén: szemléletformálás a lakosság körében” elnevezésű pályázat keretében tanulmányi versenyt rendezett általános és középiskolás tanulók részére, amely az elmúlt időszakban sikeresen lezárult. Pályázatunk Magyarország Kormánya megbízásából, az Európai Unió 117.399.727 Ft összegű támogatásával valósult meg.

A tanulmányi verseny központi témája az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a természeti erőforrások – ezen belül kiemelten az ivóvízkészlet – tudatos, fenntartható és takarékos használata, védelme; az ivóvíz mint erőforrás felhasználási hatékonyságának előmozdítása volt.

A verseny 2022. február 25-től november 15-ig zajlott, amelyen 8 település 20 iskolája vett részt. A verseny során tagozatonként az első három helyezést elért tanulót díjazták.

A diákok remekül szerepeltek a versenyen, ahol a sok kimagasló eredmény közül azok értek el helyezést, akiknek a legtöbb pontot a legrövidebb időn belül sikerült teljesíteniük.

A nyertesek:

Általános iskola alsó tagozatában az I. helyezést Cser Dzsenifer, a II. helyezést Varga Zétény, a III. helyezést Fekete Hanna Zsuzska tanulók érték el.

Általános iskola felsős kategóriában I. helyen Pete Luca Sarolta, II. helyen Ritecz Klaudia, III. helyen Haász Barnabás végzett.

A nagyobbak körében középiskolai kategóriában I. helyezésben Fenyvesi Eszter, II. helyezésben Kanwa Eszter, III. helyezésben Kerekes Noémi tanulók részesültek.

A verseny dobogósai ajándékutalványt kaptak.