Hirdetés
Győri bencések

A járvány idején sem „lassítottak” a bencések

Fotót: ZKA
Zombai-Kovács Ákos
2022.01.13. 13:51

A második éve tartó Covid-járvány a győri bencések életét is jelentősen megnehezíti, de ettől még az élet és a náluk zajló fejlesztések nem álltak le. Ezt mondta a Győr Plusznak a közösség vezetője, Sárai-Szabó Kelemen. A perjel úgy fogalmazott, a vírus idején nehezebb a kapcsolattartás a hívekkel, de megtalálták a megfelelő utakat az emberekhez. A bencéseknél az elmúlt években soha nem látott, milliárdos fejlesztések zajlanak, ezek sem álltak le, sőt lassan a végéhez közelednek, a járvány ellenére a közösség csak előre tekint 2022-ben.

Hirdetés

„Ránk, bencésekre jellemző, hogy nem panaszkodunk, pedig a Covid-járvány a mi életünket is jelentősen megnehezítette” – mondta a Győr Plusznak Sárai-Szabó Kelemen. „Újragondoltuk, átalakítottuk a dolgainkat és a szokásainkat, a hívekhez pedig új, interaktív utakon jutottunk el az elmúlt időszakban” – tette hozzá a perjel.

„Építkezni és erőt kell meríteni ebből a járványos időszakból is, csak így megyünk tovább. Menni és előre nézni, mi bencések ebben hiszünk” – fogalmazott a győri bencés közösség vezetője.

Hirdetés

Néhány éve nagy változáson megy át az otthonunk, előbb a patika, majd a rendház, aztán a templom is megújult a Széchenyi téren, közben a Lloydot is megkaptuk, többnyire oktatási célokra” – emelte ki Sárai-Szabó Kelemen. „Néhány kisebb fejlesztés azért még hátravan, az orgonát még várjuk a templomba, amelynek tetőterét is szeretnénk kiépíteni és átalakítani, hogy az érdeklődők oda is betekinthessenek” – mondta a bencés perjel.

Bízom benne, hogy elképzeléseink ugyanúgy valóra válhatnak, mint az eddigi fejlesztéseink, ezek segítségével is szeretnénk még szervesebb részévé válni Győrnek, itt a belváros szívében” – tette hozzá Sárai-Szabó Kelemen. „2022-be is pozitívan tekintünk, előre úgysem tudhatjuk hogyan alakul az év, minket, egy 1500 éve alapított rendet igazán már nem érhetnek meglepetések, a jót és a kevésbé jót is elfogadjuk, végül úgyis Isten kezében van a sorsunk” – zárta szavait a perjel.

Kapcsolódó témák: #Győr | #győri bencések |
likeold
a fb oldalunkat