Hirdetés

A Hild Iskola 75 éve, nemcsak képekben

Fotó: MekliZ Fotóstúdió
Kárpát Zsolt
2021.07.02. 15:25

A Hild József Építőipari Technikum elmúlt 75 évéről nyílt kiállítás az egyik legnagyobb győri bevásárlóközpontban. A tárlat anyaga változatosan és érdekesen mutatja be az oktatási intézményt, amely az elmúlt 75 évben nem csak a városban, de az egész országban kivívta az építőipari ágazat szakmai elismerését. A rendezvény része a Győr 750-es programsorozatnak, és ehhez a 15. születésnapját ünneplő Árkád Győr is csatlakozott.

Hirdetés

Az iskolatörténeti kiállítás archív fotókkal, tárgyi emlékekkel, és korabeli szakmai eszközökkel mutatja be a HILD 75 éves múltját és betekintést enged az intézmény mindennapjaiba.

„Először az iskolában gyűjtöttük össze a különlegesebb régi képeket, majd az interneten is rábukkantunk sok érdekességre. A legnehezebb az volt, hogy ebből a hatalmas anyagból kiválogassuk a legjobbakat. A régi diákjainktól pedig olyan tárgyi emlékeket kaptunk, amik kapcsolódnak az iskola múltjához. Azt gondolom, hogy a jelenlegi diákoknak azért fontos egy ilyen kiállítás, mert láthatják, hogy milyen nagy múltú intézménybe járnak, amire igazán büszkék lehetnek.” – mondta a megnyitón Józsa Tamás a Hild József Építőipari Technikum igazgatója.

Hirdetés

A kiállítási tablókon az iskolatörténet, az iskolai élet, jeles pillanatai mellett a mára már nemzetközi hírűvé vált építészeti felmérő táborok eredményei láthatók. 

„Meghatározó a Hild Iskola Győr és a régió életében, és hogyha azokat a szakmai versenyeket megnézzük, ahol diákjaik elindultak, azt látjuk, hogy rendkívül eredményesen szerepeltek. Az építőiparban egyébként nagyon sok olyan kiváló szakember dolgozik, aki a Hildben végzett.” –emelte ki az eseményen Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP).

A bevásárló központ korábban és most is szívesen biztosított teret a kiállításnak. „Igazából ez az év a jubileumokról szól, egymást érik az események, rendezvények. Mi abban tudunk segíteni, hogy az ilyen kiállításoknak helyet adunk.” – mondta el a Győr Plusznak Nagy Imre az ÁRKÁD Győr centermenedzsere.

Galéria: MekliZ Fotóstúdió

A Győr 750-es eseményekkel, mint például ezzel a kiállítással a szervezők szeretnének minél több embert elérni.

„Ez egy kultúrmisszió, ami azt jelenti, hogy egy kiállítás-sorozatot indítottunk. Így a Hild Iskola tárlata mellett, hasonló izgalmas ehhez hasonló eseményekkel találkozhatnak a győriek és a városunkba látogatók.” tette hozzá Herkely Ákos a Győr 750 projektmenedzsere.

A pénteken megnyílt tárlathoz kapcsolódóan az iskola tanárai és diákjai több alkalommal is jelen lesznek és interaktív kiállítás bemutatót tartanak.

Kapcsolódó témák: #Győr750 | #kiállítás | #Oktatás |
likeold
a fb oldalunkat