A héten nem nyit ki az EB-terasz, de Győr várja a szurkolókat!

P. Csapucha Adrienn Fotó: O. Jakócs Péter
2024.06.11. 15:31

Városunk folyói is kiléptek medrükből, a problémát pedig tovább nehezíti, hogy a levonuló árhullám mellett, jelentős mennyiségű csapadékhullám érte el térségünket. Így sajnos az önkormányzat által tervezett EB-teraszt sem tudják felépíteni a kontinensviadal nyitányára, ám szomorkodni nem érdemes, hiszen az önkormányzatnak és a szervezőknek hála, a magyar válogatott első mérkőzésén közösen szurkolhatunk a Dunakapu téren.

„Sokat készültünk, mi is csalódottak vagyunk, de a természet közbeszólt, az viszont öröm és jó érzés, hogy védműveink segítségével, és a szakemberek folyamatos kontrollmunkájával, városunkat biztonságban tudhatjuk” – kezdte beszélgetésünket Szeles Szabolcs. Az alpolgármestert az EB-terasz startjáról kérdeztük, az elmúlt napok eseményeit figyelembe véve ugyanis várható volt, hogy nem épül fel az egykori víziszínpad helyén a fociünnep győri központja.

„Péntektől vártuk volna a labdarúgás szerelmeseit a Rába-parti helyszínre, de aki követi a híradásokat, vagy személyesen is járt a környéken láthatja, hogy magas a vízállás, ráadásul ha levonul az árhullám további feladatok is várnak a szakemberekre, hiszen takarítani kell a területen. Folyamatosan egyeztetünk a vízügyes kollégákkal, így terveink szerint jövő szerdán, azaz június 19-én, 15 órakor, az első meccsel nyit az EB-terasz, aznap pedig 18 órától a németek ellen lépnek pályára a magyar labdarúgók” – hívta fel a figyelmet a városvezető.

Szeles Szabolcs azt is elárulta, hogy sikerült megoldást találni arra, hogy az átmeneti időszakban se kelljen lemondani a közös szurkolásról, így szombaton a Bagossy Brothers Company koncertje előtt, 15 órától a Dunakapu téren óriáskivetítőn nézhetjük a Magyarország-Svájc mérkőzést. „Az esti rendezvény miatt sörpadokat és székeket nem tudunk elhelyezni a téren, de fontos, hogy az óriáskivetítő vasárnap is üzemel majd, így a 15, 18 valamint 21 órakor kezdődő meccset is nyomon követhetjük Győr szívében” – zárta találkozónkat az alpolgármester.

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta