A hét hírei Győr testvérvárosaiból

Fotó: erfurt.de
Győr+
2022.09.25. 18:35

Őszi ünnepély Ingolstadtban, fesztiválhétvége Erfurtban, digitalizált ökoszigetek Brassóban - csokorba szedtük a testvérvárosok híreit.

Brassó

Brassó a digitalizált ökoszigetek rendszerén keresztül városszerte kiterjeszti a szelektív hulladékgyűjtést. Az önkormányzat által megvásárolt 74 darab után a városháza további 275 ökoszigetre nyújtott be támogatási kérelmet.

Colmar

Colmar minden kerületében rendszeres találkozókat tartanak, amelyekre az érintett lakosokat meghívják. A szomszédsági találkozók célja, hogy lehetőséget adnak a választott tisztségviselőknek, hogy bemutassák a projekteket és a lakókkal és közösen vitassák meg a jövőt.

Dunaszerdahely

Elindult a Csallóközi Vásár, melynek szerdai megnyitóján részt vett Szeles Szabolcs győri alpolgármester is.

Erfurt

Október 1. és 3. között a 2022-es német egység napjának központi ünnepségére a türingiai tartomány fővárosában, Erfurtban kerül sor. A fesztiválhétvége mottója az „Együtt növekedni”.

Ingolstadt

Szeptember 23-tól október 3-ig megnyílnak az őszi népünnepély kapui. A Lanzl család Herrnbräu-sátra előtti standkoncertek 18 órakor kezdődnek.

Nof Hagalil

Szeptember 13. és 15. között 4 fős polgármesteri delegáció látogatott Győrbe Nof Hagalilből. A delegáció tagjai megbeszéléseket folytattak az oktatásügy, a szemétszállítás, a városüzemeltetés, valamint a nemzetközi kapcsolatok fejlesztése témakörökben, és a Győri Zsidó Hitközség képviselői jóvoltából megtekinthették a zsinagógát, valamint a Menházban található zsidó vallás- és helytörténeti kiállítást, amely mély benyomást tett rájuk.

Kapcsolódó témák: #Győr | #testvérvárosi partnerség |