A győriek elkezdtek kertészkedni és egész jól csinálják

Zombai-Kovács Ákos Illusztráció: Győr+ archív
2023.04.18. 16:45

A győriek az elmúlt néhány évben igazából elkezdtek kertészkedni, a mi dolgunk pedig, hogy segítsünk nekik szakmai tapasztalatokkal, ötletekkel, esetleg képzésekkel. Ezt mondta a Győr+ Médiának Nagykutasi Viktor, a Kertészek és Kertbarátok Győr Városi Egyesületének elnöke, a szervezet keddi, ingyenes szakmai napja előtt. A programot az önkormányzat nevében Radnóti Ákos alpolgármester nyitotta meg, aki szerint a kertészek egyesülete nagyon hasznos munkát végez.

„Évek óta figyelemmel kísérem az egyesület munkáját, jó látni, hogy egyre több tagjuk van és nem csak idősebbek csatlakoznak hozzájuk” – mondta Radnóti Ákos, majd így folytatta: Magam is kertészkedem otthon kicsiben, és tudom hogy sokan mások is így tesznek. Nekik nyújt segítséget az a szakmai munka, amit a Kertészek és Kertbarátok Egyesülete végez” – tette hozzá az alpolgármester.

„Az önkormányzat is sokat tesz a város zöldebbé tételéért, a közterületeket mi virágosítjuk, az egyesületi tagok pedig a saját portájukat tartják szépen rendben, ezzel tulajdonképpen a városképet is szépítik. Támogatandó a jövőben is a munkájuk” – hangsúlyozta a városvezető.

„A Covid, de sok minden más ok is oda vezetett, hogy jóval többen kertészkednek, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt, van, aki a balkonján, más a kertben egy magaságyásban ültet növényeket, elkezdtek kertészkedni a győriek és örömmel mondhatom, egyre jobban csinálják” – emelte ki Nagykutasi Viktor.

„Mindig vannak aktuális témáink, ilyen például a klímaválság vagy éppen a kártevők elleni védekezés, ezekben mi magunk segítünk a tagoknak, hogy fejlődni tudjanak és meg tudják védeni dédelgetett növényeiket” – tette hozzá a Kertészek és Kertbarátok Győr Városi egyesületének elnöke.

A keddi, ingyenes szakmai napon elhangzott, a város virágosítása nem csak önkormányzati feladat, jó, ha a győriek is tesznek a zöldebb Győrért, ezt pedig a város továbbra is támogatja.         

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #Győri önkormányzat | #Kertbarát | #kertészkedés |