Jótékonyság

A győri Opelosok soha nem adják fel

Fotó: Opel Club Győr
Havassy Anna Katalin
2022.08.22. 09:45

Többször is beszámoltunk már róla, hogy az Opel Club Győr tagjai élen járnak a jótékonykodásban, s mindig újra és újra találnak célt, hogy kin vagy kiken segítsenek. Legutóbb a mosonszentmiklósi SMA-s kisfiút Balázs Bencét támogatták. Na meg persze rögtön megígérték, hogy nem hagyják abba, mert ők sem adják fel soha!

Barátokra mindenkinek szüksége van. Közhely, de nagyon is igaz. Tudják ezt a klubba szerveződött győri Opelosok is, akik mindig számíthatnak egymásra. Legyen szó elromlott autóról vagy nehezen beszerezhető alkatrészről, valaki mindig segít a másiknak. S ha már más nem maradt, hát márkatársi támogató lélekkel állnak egymás mellett.

Ám nem csak klubbon belül uralkodik segítő szándék, szívesen nyúlnak zsebbe jótékonysági felhívások kapcsán, vagy gyűjtik a műanyag kupakokat, mert tudják: a legkisebb is számít! Így nem meglepő, hogy a nyár sem múlhatott el adakozás nélkül.

Külön öröm egyébként, hogy egyre többen és többen csatlakoznak így vagy úgy a felhívásaikhoz. Legutóbb például két nagy győri szerviz és viszonteladó is különféle Opelos emléktárgyakat ajánlott fel, hogy a klubbon belüli licitből befolyt összeget is betehessék a gyűjtődobozba. Jó látni, hogy nem veszett még ki az emberekből a segíteni akarás és az összefogás ereje mindig megújul.

Az Opel Club Győr tagjai a nyár közepén Balázs Bencének és családjának kalapoztak, mert tudták: a mosonszentmiklósi családnak minden fillérre szüksége van. A most ötéves kisfiúnál ugyanis hároméves korában állapították meg a gerincvelői izomsorvadást (SMA-t). Szülei mindent megtesznek Bence gyógyulásáért, s mivel mindketten labdarúgók voltak, több sportegyesület is támogatta már a családot. Ezeknek is köszönhető, hogy a mosolygós fiúcska állapota sokat javult az elmúlt időszakban: háromlábú botjának segítségével már képes megállni. Nagyon-nagyon hosszú út vár még rá, ezt mindenki tudja, ám mégis derűsen tekintenek a jövőbe.

Fotó: Opel Club Győr

Ehhez a reményteli jövőképhez tettek hozzá most egy kicsit a győri Opelosok, akik 135 ezer forintot nyújtottak át a szülőknek. S bár Bence egy kicsit megilletődött a srácok látogatásától, szép lassan feloldódott és örömmel ült bele a csodaszép ezüst Opel cabrióba. Sőt, Bence a klub képviseletében megjelent Pozsgai Péternek, Dobra Róbertnek és Buga Andrásnak megmutatta, tényleg képes pár másodperce már önállóan is megállni. Megható pillanatok voltak ezek, szó se róla, és mindenki egyetértett abban, hogy talán nem is találkoztak még ekkora harcossal, mint ez a csöppnyi kisfiú…

Az Opel Club Győr tagjai pedig szinte még be sem fejezték ezt a gyűjtést, máris újabb jótékonysági akcióba fogtak, amellyel most két tolószékbe kényszerülő embertársukon szeretnének segíteni. Olyan felebarátaikon, akik az előző adománygyűjtéseknél is segítettek másoknak, miközben nekik is jól jött volna… Mert a győri Opelosok ilyenek. Soha nem adják fel. A jótékonykodást sem...