Hirdetés
Jótékonyság

Az Opelosok jó emberek, szívesen segítenek

Fotó: Opel Club Győr
Havassy Anna Katalin
2021.12.20. 20:32

Az Opel Club Győr tagjai már sokszor bizonyították, hogy helyén van a szívük. Most, karácsony előtt nem sokkal ismét jótékonykodtak. A győri Varázskuckó Alapítványt támogatták anyagilag. A félmillió forintot a klub tagjai adták össze.

Hirdetés

Korábban már mi is beszámoltunk róla, hogy az Opel Club Győr tagjai nem csupán az autóikért élnek, hanem ott segítenek ahol kell, ahol szükség van rájuk. A klub vezetői koordinálásban már számos gyűjtést tartottak: kupakokat, használati tárgyakat, de készpénzt is felajánlottak már különféle jótékonysági akciók keretében.

A karácsony közeledte ismét összefogásra késztette a sofőröket és családjaikat, s a meghirdetett időpontig szépen gyűltek is a forintok az urnában. A cél nemes volt: a győri Varázskuckó Képességfejlesző Mozgásprogram Alapítványt szerették volna támogatni. Ahogy Pozsgai Péter, a Opel Club Győr egyik vezetője a Győr+ Médiának elmondta: „Visszatérő vendégek vagyunk már a Varázskuckóban, mindig nagy örömmel jövünk, bennünket pedig nagy szeretettel fogadnak. Jó érzés, hogy azok a gyermekek akiket idehoznak a szüleik, a mi segítségünkkel is fejlődhetnek.”

Hirdetés

A Varázskuckó ugyanis azért jött létre, hogy megadja a lehetőséget azoknak a kicsiknek is, akiket valamiért nagyobb próba elé állított az élet, mint kortársaikat.

Az iskoláskor sok gyermeknek öröm, de néhányuknak újabb nehézség, küzdés, olykor bánat. A mai gyerekek sokkal kevesebbet mozognak, mint korábban, ki nem próbált játékhelyzetek, a mozgásos tapasztalatok hiánya miatt nem fejeződik be az idegrendszer érése 6-7 éves korra” – olvasható a Varázskuckó Facebook oldalán, majd a tájékoztató így folytatódik: „Nagyon fontos, hogy a nem megfelelő idegrendszeri fejlődést időben felismerjük, mely egy 30 perces mozgásos feladatsorral, a csecsemőkori reflexek megfigyelésével feltérképezhető.

Fotó: Opel Club Győr

A Varázskuckó a gyermekeket az óvodáskortól a kisiskoláskoron át egészen az általános iskola elvégzésig speciálisan, különböző módszerek használatával, egyénre szabott programmal vezeti a sikeres élet felé. A célunk egyszerű, a sikeres iskolás évek megalapozása. Fontos, hogy az iskolába felkészülten, érzelmileg és testileg éretten érkezzenek a gyermekek, ott pedig sikerélményekben gazdag, boldog és kiegyensúlyozott diákként nőjenek fel.” – többek között ebben tud segíteni az Alapítvány, akikről bővebb információ szintén a hivatalos Facebook oldalukon, vagy honlapjukon található.

Az Opel Club Győr tagjai a készpénzes felajánlás mellett egy jó hangulatú sütivásárt is tartottak maguk között, ezzel is hozzájárulva a jótékonysági akció sikeréhez. A gyűjtődobozt ha kellett házhoz is szállították a klubtagok között, tényleg igazi összefogás alakult ki ismét. A lezárt dobozt természetesen újfent élő videóban, több vezető jelenlétében bontották fel, s a végösszeget egy kicsit kiegészítve végül 500 ezer forinttal indulhattak el a Varázskuckóba.

Az Opelosok látogatásáról a Varázskuckó közösségi oldalán Királyné S. Tünde alapító, vezető-mozgásterapeuta hálás szívvel számolt be:

„Csodák igenis léteznek! A Varázskuckóban karácsonyi “angyalok” jártak. Az Opel Klub tagjai igazi csodát hoztak el alapítványunkhoz. Az elmúlt időszakban sajnos nagyon sok család került nehéz helyzetbe. Alapítványunk azon munkálkodik, hogy a sérült gyermeket nevelő családok számára biztosítson gyermekeik számára fejlesztéseket. Anyagi forrás hiányában leginkább szakembereink által felajánlott önkéntes órákkal tudtunk segíteni. Nemrég viszont egy olyan csodát élhettünk át az Opel Klub tagjainak köszönhetően, ami nagyon megható pillanatokat okozott számunkra is.

Ők így fogalmaztak: „Mindenki megpróbálja a saját csodáját véghez vinni. Mi „csak” így tudjuk…”

Ebben az évben a Varázskuckó Alapítvány részesült a támogatásukban, mellyel olyan halmozottan sérült kisgyermekek fejlődését tudjuk biztosítani, akik fejlesztése hosszú és folyamatos időt vesz igénybe. Ezzel a fantasztikus felajánlással boldogan járulunk hozzá a családok anyagi terheinek enyhítéséhez.

Csodák igenis léteznek, fantasztikus emberek összefogásának köszönhetően!!! Hálásan köszönjük!”

Ismét bebizonyosodott tehát, hogy ha van egy csoportnyi jó szívű ember, vannak közös célok és álmok, akkor nagyon-nagyon sok minden megvalósulhat. S ki tudja, hol van még a vége?! Mert a győri Opelosok mindig valami jótékonyságon törik a fejüket…


Kapcsolódó témák: #jótékonyság | #karácsony | #közlekedés | #összefogás |
likeold
a fb oldalunkat