Hirdetés

A győri hallgatókkal bográcsozott a polgármester

Fotó: Vig Norbert
Pécskai István
2022.05.19. 10:45

A Széchenyi István Egyetem hallgatói számára a társadalmi felelősségvállalás is nagyon fontos. Bográcsozással köszönték meg az egyetemistáknak, hogy segédkeztek a koronavírus-járvány elleni védekezésben. Az eseményen dr. Dézsi Csaba András győri polgármester is háláját fejezte ki a fiataloknak.

Hirdetés

Az elmúlt másfél-két évben több mint háromszáz hallgató segítette minden erejével önkéntesként a járvány elleni védekezést. Mindent megtettek, hogy az orvosokra, valamint az ápolókra és a mentősökre nehezedő óriási terhet valamelyest csökkentsék.

A Széchenyi István Egyetem hallgatói a mentőszolgálat mellett a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház oltópontjain is helyt álltak, ahol több különböző feladatkört is elláttak a Covid-tesztek elvégzésétől a telefonos tájékoztatástól a számítógépes adatbevitelig.

Dr. Dézsi Csaba András köszönetet mondott nekik.

Ápolók, ápolónők és asszisztensek nélkül nem ér semmit az orvosok munkája. Köszönjük az ő munkájukat, és a tiéteket is. Nagyon fontos, lássátok meg már ennyi idős korotokban, hogy van értelme annak, amit csináltok – mondta a diákoknak a városvezető. – A szakmabeliek felfedezték bennetek a tehetséget. Többeteket már felvettek, és alkalmaznak is az egészségügyben. Ugyanakkor sokkal fontosabbnak tartom, hogy megláttátok a fantáziát az egészségügyben. Ha nem tanulták volna meg az ápolók azt a munkát, amit a betegelőkészítésben és a beteg utókezelésében szükséges, akkor mi, orvosok semmire nem mentünk volna. A Covid azt a helyzetet hozta, hogy megláttuk, miben tudunk segíteni az embereken. Az egészségügy egy olyan szervezet, amelyben fegyelmezetten kell dolgozni.

Maczkó Márton, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke büszke diáktársaira.

„Összesen 308 hallgató segédkezett, akik több mint 20 ezer Covid-tesztet elvégeztek, és 100 ezer kilométert megtettek. Elképesztően kemény munkát végeztek az elmúlt másfél-két évben. Szívüket, lelküket beleadták, hogy segítsenek. Mindenki átérezte, hogy mennyire komoly a vírushelyzet. Akik a kórházban dolgoztak, beleértve magamat is, igyekeztünk segíteni, támogatást nyújtani egymásnak is. Nagyon jó társaság kovácsolódott össze” – fogalmazott Maczkó Márton.

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés