Hirdetés
A személyiség ismerete fontosabb, mint a divaté

A geometriai formák nyara

Fotó: Marcali Gábor
Havassy Anna Katalin
2020.07.25. 13:08

Nincs nő, akit hidegen hagynának az ékszerek, táskák és minden, amivel nemcsak a megjelenést, hanem sokszor még a kedvüket is feldobhatják. Szakértőket kérdeztünk arról, mi az idei nyár slágere?

Hirdetés

Németh Judit és Babics-Németh Erzsébet testvérek, s az aktuális trendek ismerői. Arra vállalkoztak néhány éve, hogy kiszolgálják a hölgyeket: olyan ékszereket, kiegészítőket és táskákat kínálnak nekik, amelyek elérhetők, divatosak, változatosak, nem utolsósorban pedig praktikusak. A trendek pedig gyorsan változnak, persze sokszor ismétlődnek.

„Az idei nyár, de mondhatni az év slágerei a geometriai formák, legyen szó fülbevalóról, nyakláncról, táskáról”– kezdte Németh Judit. A kerek táskákat nagyon keresik, többnyire a háncsból készült a legnépszerűbb, de a vödörtáska is egyre kelendőbb. Jól mutatnak és praktikusak is.”

Hirdetés

S ha már a praktikát említjük: a hátizsákok újra virágzásukat élik több méretben és különböző anyagból. Szeretik a hölgyek, mert kényelmes, sok minden elfér benne, és öltözteti a viselőjét.

„Nyáron a harsány színek kedveltebbek, a hátizsákokban is – vette át a szót Babics-Németh Erzsébet. – A neonszínek közül a rózsaszín és citromsárga még mindig divat. Kedveltek a virágmintás hátizsákok, táskák, pénztárcák, akár krémszínekkel vegyítve. A parafa hatás ismét kezd teret hódítani, ahogy a háncs is jön vissza a divatba.

Egyre inkább kedvelik a természetes anyagokat a vásárlók, szívesen hordanak fa- és kagylóékszereket. A nagy melegben kellemesebb viselet, mint a fémből készültek.

A bokaláncokra is előszeretettel aggatnak kis kagylókat, tengeri mintákat, elvégre a bokalánc a nyár egyik tipikus ékszere. Na meg a nagy fülbevalók, mert legyen minél színesebb és feltűnőbb. Karika vagy éppen a lelógó modellek, mindegyik népszerű. Tavasszal és nyáron mindenki bátrabban kísérletezget.

„Az övtáska ismét aranykorát éli, de senki ne gondolja, hogy a klasszikus módon viselik! – mosolygott Judit. – Vagy vállra akasztják, vagy átdobják lazán keresztbe. Leginkább a színesek mennek, de a fekete az örök szín. A mintásak mellett az egyszínű a nyári sláger. Az átlátszó oldalú táskák kezdenek visszajönni, de egyértelmű, hogy ezeknek extravagánsabbak a vásárlói.”

A nyári sálak, hajpántok, hajgumik kellemes és praktikus kiegészítők különféle színben, mintában. A sálakat az idősebb korosztály is szereti, arra hivatkoznak: öltöztet és véd is egyben, például egy légkondicionált helységben vagy hűvösebb reggeleken, estéken. A napszemüveg megkerülhetetlen, csakúgy, mint a hajpántoknál, itt is visszajött a ’80-as évek, újra hódítanak a jampis formák.

A választék bár hatalmas, a divat mindig hoz valami újat, de szívesen nyúlnak a divattervezők a múltban már bevált formák, anyagok és viseletek felé. A hölgyek pedig több szempont alapján válogatnak.

Fontos, hogy megfizethetők legyenek a termékek. Így gyakrabban lehet frissíteni az ékszeresdoboz vagy táskásszekrény tartalmát. Vannak, akik szeretik, ha színes, szilikonszíjas karórából több is van otthon, az öltözékhez és a táska színéhez is tudják igazítani. Többen kérdezik, mi a legújabb divat, mi igyekszünk mindenkinek segíteni. Az új vásárlók ismerkednek a lehetőségekkel és önmagukkal, a törzsközönség pedig már tudja, hogy mi áll jól neki, mi illik a személyiségéhez, célirányosan kér, keres és vásárol. Minden nő külön egyéniség, és fontos, hogy mindenki megtalálja a személyiségének legmegfelelőbbet. Az aktuális divat mellett mi ebben próbálunk segíteni” – zárta a testvérpár.

Kapcsolódó témák: #napi érdekes |
likeold
a fb oldalunkat