Üzletekbe, garázsokba is betört a víz, jelentős a kár a Sport utcában

Havassy Anna Katalin
2022.12.24. 15:47

A Sport utcában egy főnyomócsőből folyt a víz, amely az útburkolatot is megemelte, a Pannon Víz Zrt. ügyeletes szakemberi 10-15 perc alatt teljese létszámmal és rendelkezésre álló eszközparkkal megérkeztek a helyszínre, amelyet pillanatok alatt elöntött a víz.

Hirdetés

„Munkatársaim a helyszínen rögtön elvégezték az ilyenkor szokásos zárásokat, a Sport utca és a Mester utca egy részében sem volt ivóvíz a javítási munkák idejére, nekik lajtoskocsiból biztosítottuk a vízvételezési lehetőséget. S természetesen a kollégák amilyen gyorsan csak lehet nekiálltak, hogy kicseréljék a sérült vezetékszakaszt.” – mondta a Győr+ Média érdeklődésére Rácz Attila a Pannon Víz Zrt. vezérigazgatója.

Sajnos az utcában található, az út szintjétől lejjebb elhelyezkedő garázsokba nagy mennyiségű víz befolyt, komoly anyagi károkat okozva ezzel.

„Tudjuk, hogy december 24-én víz nélkül maradni és ilyen kármentési munkálatokat végezni egy nagyon rossz helyzet. Sokaknak a garázsát, a szépségszalonján öntötte el a víz. A képeken jól látszik, hogy 1 métert jóval meghaladó magasságban állt a víz a garázsokba. Természetesen a Pannon Víz Zrt. biztosítója is rendelkezésére áll a károsultaknak. A sors fintora, hogy egy kolléganőnk is érintett az igencsak komoly beázásban…

Fél 2 környékére sikerült a sérült csődarabot kicserélni, a környéken fokozatosan nyitották vissza a vízszolgáltatást. A szakemberek a lehető leggyorsabban dolgoztak, az úrburkolatot is folyamatosan takarították, s hamarosan az útlezárást is megszüntették.

„Egyértelműen látszik, hogy sajnos a kár nagyon jelentős. Ez a könyék az 1950-es években épült ki, tehát ez a hálózat minimum 60-70 éves. Akkoriban azbeszt-cement csöveket fektettek, amelyek ennyi év távlatában már igencsak rossz állapotban vannak. Ünnepi időszakban pedig megnövekszik a vízfogyasztás amely megterheli a csöveket, amelyek nehezen bírják már a fokozott igénybevételt. Szükség lenne ezeknek a komplex javítására, ám azt kell mondjam, hogy erre a jelenlegi körülmények között esélyt sem látok. Mindenesetre nagyon köszönjük a lakók türelmét és megértését, amelyet kollégáim felé is tanúsítottak.”

A Sport utcában tehát a vízszolgáltatás ismét üzemel, a gödröt majd a két ünnep között temetik be, mert a szakemberek még meggyőződnek a pótlások kötéseinek hibátlanságáról.  S bár szakszerűen és jól láthatóan elkerítették a gödröt, mindenkit arra kérünk, óvatosan közlekedjen a sport utca érintett szakaszán.

Galéria: Havassy Anna Katalin

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #csőtörés | #Győr | #pannon-víz |