A döntőbe jutás volt a tét

Szöveg és fotó: Pannon-Víz Zrt./Borsi Viktória
2023.05.14. 15:22

A második fordulóval folytatódott a fiatalok kedvelt, Arrabona Évszázadai vetélkedője, amelyen immáron 10. alkalommal vehetnek részt a környék általános iskoláinak felső tagozatos diákjai a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központnak és a Győr+ Médiának köszönhetően.

A három részből álló, játékos, szórakoztató és egyben sok érdekességet rejtő vetélkedő idei központi témája az éltető víz, így társaságunk is részt vállalt a versenyen. A játék korábbi fordulójában számos kvízfeladat várta a játszani vágyó diákokat, köztük a Győr+ Hetilap 2023. március 10-i számában megjelent, a Pannon-Víz Zrt. ivóvízről szóló kérdéssorával is találkozhattak a fiatalok.

Legutóbb a középdöntőben 49 csapat mérte össze tudását és rátermettséget egy kalandos, helyi felfedező belvárosi túra keretében. A feladatok során a diákok menetlevelüket követve a 14. állomáson érkeztek meg a Pannon-Víz Zrt. standjához a Dunakapu térre, a Vaskakas ivókút szomszédságába, ahol a város ivóvízellátó rendszerének meghatározó építményeivel, a helyi víztornyokkal ismerkedhettek meg és oldhatták meg az ehhez kapcsolódó feladatot.

A városismereti vetélkedő középdöntőjében legjobban teljesítő tíz csapat juthat tovább a május 26-i döntőbe, ahol újabb feladatokkal várják a Pannon-Víz Zrt. munkatársai az ifjú versenyzőket.

További sok sikert, jó szórakozást és élményekben gazdag feladatmegoldásokat kívánunk a döntősöknek!